Як розширення «АТБ» впливає на ситуацію з безробіттям на Вінниччині

Наприкінці листопада в обласному центрі відбулося одразу кілька заходів, спрямованих на побудову містків між роботодавцями та потенційними майбутніми працівниками. Зокрема, йдеться про Всеукраїнський форум зайнятості молоді «Створюй колір свого майбутнього», інтенсив під назвою «PROFIT DAY» та міні-ярмарок вакансій, який був організований міським центром зайнятості. Експерти наголошують, що це зараз дуже актуально, адже показники безробіття в регіоні лишаються доволі високими.

На цьому тлі можна радіти будь-якій інформації про появу нових підприємств, а отже, нових робочих місць. Ще приємніше мешканцям Вінниччини дізнаватися про те, що свою присутність розширюють ті роботодавці, які давно працюють в нашій області та вже встигли добре себе зарекомендувати. Наприклад, мережа «АТБ» чи не щокварталу відчиняє в Центральній Україні нові магазини. У нас вже працює більше двох десятків цих маркетів. Аналітики підрахували, що в середньому одну торговельну точку цієї компанії обслуговує понад 40 співробітників. Це не тільки ті, хто працює в залах,  це вся команда: працівники розподільчих центрів, логісти, водії транспортних засобів, фінансисти, управлінці. Таким чином, щоб забезпечити функціонування двох десятків магазинів нашого регіону, доводиться задіяти майже тисячу осіб.

Такий показник може здатися великим, втім він не так вражає, як загальна кількість працюючих в мережі «АТБ» – сьогодні їх більше ніж 50 тисяч осіб! При цьому кожен не тільки офіційно працевлаштований, але вчасно отримує заробітну плату, має соціальні гарантії, освітні та кар'єрні можливості.  Компанія володіє чотирма  учбовими центрами. Перший із них у 2003 році відкрився в Дніпрі. У 2011 році було організовано регіональне відділення у Києві. У 2017 році розкрили свої двері учбові центри у Львові та Одесі. Щорічно тут проходять навчання і підвищують свою кваліфікацію понад 4000 осіб. Всі вони отримують теоретичні знання та практичні навички для виконання своїх посадових обов'язків. Після закінчення навчання  у співробітників екзаменаційний етап. У разі успішної здачі тестів вони можуть  піднятися на наступну сходинку кар'єри. В даний час 100% співробітників, які займають адміністративні посади в мережі, є колишніми студентами учбових центрів компанії.

В «АТБ» можна почути багато так званих селфмейд-історій –  розповідей про те, як простий або касир без зв'язків і великого послужного списку на попередніх місцях роботи з часом «доростає» до високої адміністративної посади. Наприклад, керує магазином або навіть кількома магазинами регіону. Швидко просуватися по службі можуть ті, хто захоплений своєю роботою і готовий розвиватися разом із компанією. Кадрова політика корпорації «АТБ» спрямована на ефективне використання та розвиток людського капіталу підприємства.

У компанії вважають, що це єдиний правильний шлях для лідера торгівлі, який водночас є ще й найбільшим роботодавцем у цій галузі. Причому найближчим часом потіснити його з цієї позиції буде неможливо, адже «АТБ» не зупиняється на досягнутому, постійно відкриває нові магазини і, відповідно, збільшує кількість співробітників. Тільки за минулий рік компанія створила 7000 нових робочих місць, у тому числі й на Вінниччині. Показники поточного року, ймовірно, будуть ще більшими.  Тож багато місцевих жителів зможуть знайти для себе гарне місце роботи.


Переглядів: 2227
Поширень: 2

Останні новини