Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, аби вони допомогли своїй країні у війні проти росії.

Учора Кабінет міністрів України оприлюднив правила, згідно з якими паспорти чоловікам призовного віку можуть оформлятися лише всередині країни, а не в іноземних дипломатичних установах. У результаті, чоловіки віком від 18 до 59 років, які проживають за кордоном, не зможуть продовжити паспорти, термін дії яких закінчується, або отримати нові.

Про це йшлося в інтерв'ю телеканалу Polsat News, повідомляє Reuters.

«Я думаю, що багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських чоловіків у готелях і кафе, і чують, скільки зусиль ми повинні докласти, щоб допомогти Україні», - сказав Міністр оборони Польщі.

Міністр також сказав, що Польща в минулому вже пропонувала допомогти Україні, щоб військовозобов'язані повернулися до своєї країни і «виконали свій громадянський обов'язок».

Близько 4,3 мільйона українців проживають у країнах Європейського Союзу станом на січень 2024 року, з них близько 860 000 – дорослі чоловіки, підрахувала база даних Євростату. Польща надала статус тимчасового захисту 950 000 українців, що робить її другою після Німеччини



Переглядів: 320
Поширень: 0

Останні новини