На Вінниччині виявили ще двох організаторів незаконного перетину кордону: подробиці та фото

Двом жителям Могилів - Подільську повідомлено про підозру у справі про організацію та сприяння незаконному переправленню через державний кордон України згідно з частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

За даними слідства, підозрювані отримали винагороду в сумі 6 тисяч доларів США за сприяння у незаконному перетині кордону для жителя Вінницького району. Зловмисники попередньо розробили маршрут, умови та порядок дій для переправлення через кордон, а також підготували необхідні засоби, такі як гідрокостюм та ласти.

Чоловіків затримали під час їхнього пересування в напрямку державного кордону України з Республікою Молдова.

Прокурор вже звернувся до суду з клопотанням про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наразі відомо, що за вказаний злочин вони можуть отримати покарання у вигляді до 9 років позбавлення волі з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, а також конфіскацію майна.

Досудове розслідування цієї справи проводиться слідчим відділом Могилів-Подільського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, оперативний супровід здійснювали прикордонники Могилів-Подільського прикордонного загону.

"Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду", - наголошують в прокуратурі.



Переглядів: 368
Поширень: 0

Останні новини