"Такі ж громадяни України як і інші": у ТЦК відреагували на заяву стосовно затримання далекобійників

Водії вантажних автомобілів такі ж громадяни України як і інші, а тому їм необхідно мати при собі відповідні військово-облікові документи.

Йдеться у відповіді Закарпатського ОТЦК та СП стосовно заяви "Асоціації міжнародних автомобільних перевезень України".

"Під час огляду документів на контрольно-пропускних пунктах не завжди є змога перевірити на місці всі військово-облікові дані, це пов’язано з тим, що громадяни завчасно не подбали про наявність при собі військово-облікових документів. В таких випадках військовозобов’язаним пропонують проїхати в територіальні центри комплектування та соціальної підтримки для уточнення даних", - зазначають в повідомленні.

А також зазначають, що у момент перевірки вантажівка залишається під наглядом представників правоохоронних органів.

"Якщо громадянин вважає, що він не підлягає мобілізації, то йому потрібно мати при собі відповідні військово-облікові документи з відмітками, які підтверджують його законні права на відстрочку, що передбачені в статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», або з відміткою про зняття з військового обліку. Або документ про належним чином оформлене бронювання", - додають в ТЦК.

Додатково відзначено, що система «Шлях» ніяк не пов'язана з військовим обліком. 

Нагадаємо, вчора ми писали, що працівники ТЦК зупиняють водіїв міжнародних рейсів аби направити їх до найближчого військкомату для уточнення військово-облікових даних. Після цього громадяни не повертаються до своїх автомобілів і опиняються у військових частинах або навчальних центрах. 



Переглядів: 448
Поширень: 0

Останні новини