Муніципальні рекрутингові центри Вінниці: на навчання вирушив перший набір добровольців

Сьогодні, 30 квітня, до навчально-тренувальних баз вирушив перший набір майбутніх військовослужбовців, яких консультували фахівці вінницьких Муніципальних рекрутингових центрів. Попереду на них чекає не менше місяця загальної підготовки та, коли є бажання, – подальше навчання.

Анатолій Чернієнко – один з тих, хто сьогодні вирушив на навчання. Чоловіку 45 років, він батько трьох дітей 24, 18 і 13 років, має медичну та історичну освіти. У війську планує бути бойовим медиком. Займатиметься евакуацією поранених та наданням першої допомоги на полі бою.

«Я звернувся до рекрутингового центру, тому що хочу потрапити до лав Збройних Сил України. Я вибрав 120 бригаду, щоб служити із земляками. Я щасливий, що доєднався до спільноти, яка захищає Україну. Я б також хотів закликати усіх приєднуватися, адже зараз така ситуація, що без нашої допомоги буде важко. Але загалом настрій в мене стримано оптимістичний, я вірю в нашу перемогу, але розумію, що для цього потрібно дуже багато зробити», – розповідає майбутній військовослужбовець.

 Анатолій Чернієнко – один з тих, хто сьогодні вирушив на навчання

Серед тих, хто сьогодні разом з Анатолієм їде на навчання – і 31-річний Борис Гуненко. Вінничанин каже, війна застала його 24 лютого у Харкові, де він тоді працював, а сьогодні прийшов його час долучитися до захисту країни. У війську чоловік планує бути або оператором БПЛА, або помічником артилериста.

Як розповідає рекрутер, сержант 168-го батальйону 120-ї бригади територіальної оборони Олександр Царевський, сьогодні на навчання відправили перший набір. Усі ці люди раніше пройшли відбір та комісію.

Муніципальні рекрутингові центри, які діють у Вінниці, – це спільний проєкт міста та 120 бригади ТрО, який має на меті сприяти мобілізації. Для людей це можливість вибрати, на якій посаді долучитися до захисту держави.

Як зазначає інструктор з військового рекрутингу Вінницького міського об'єднаного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, головний сержант Юрій Зелений, за перші місяці роботи центри добре спрацювали та дали непогану кількість кандидатів. За його словами, важливо, що рекрутингові центри взяли на себе роз'яснювальну роботу.

«Усі ми хочемо знати: куди, як та що. Центри надають таку інформацію, і люди розбираються, і це нормально. Вони не хочуть іти в невідомість, а коли вони отримують відповіді, вони вже певний бар'єр для себе долають. Вони розуміють, що рано чи пізно потрібно долучатися до Сил Оборони», – зазначає Юрій Зелений.

Нагадаємо, Муніципальні рекрутингові центри у Вінниці діють з середини березня. Вони працюють на базі трьох Прозорих офісів.

Джерело: ВМР



Переглядів: 13885
Поширень: 0

Останні новини