У Вінниці виявили водія, в якого вміст алкоголю в крові перевищував норму майже в 10 разів

Вінницькі патрульні продовжують виявляти нетверезих водіїв. Учора в Вінниці зупинили керманича, в якого вміст алкоголю в крові перевищував норму майже у 10 разів.

Про це повідомляє Патрульна поліція Вінницької області.

Вчора, 29 квітня, на вулиці Миколи Битинського патрульні за порушення ПДР зупинили автомобіль Opel Astra. Вже після візуального огляду водія, правоохоронці побачили перші ознаки сп'яніння, зокрема запах алкоголю з порожнини рота, нечітку мову та нестійку ходу.

Йому запропонували пройти перевірку на спецприладі Драгер. Результат цієї перевірки показав 1,92 проміле алкоголю в організмі. Це майже у 10 разів більше допустимої норми.

"На 44-річного водія автомобіля Opel Astra патрульні склали протокол за ст. 130 (Керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння) КУпАП", - зазначають у повідомленні. 

А також правоохоронці нагадують, що керування в стані спʼяніння передбачає адміністративну відповідальність:

за ч. 1 ст. 130 — 17 000 грн із позбавленням права керування на 1 рік; за ч. 2 ст. 130 — 34 000 грн із позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого; за ч. 3 ст. 130 — 51 000 грн із позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб із позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу.


Переглядів: 446
Поширень: 0

Останні новини