Євробачення - 2024: коли виступатимуть учасники з України та зміни в системі голосування

Вже сьогодні, 7 травня, у шведському місті Мальме пройде Перший півфінал 68-го Пісенного конкурсу Євробачення-2024. На стадіоні Malmö Arena о 22:00 годині 15 учасників першого півфіналу змагатимуться за право потрапити у фінал конкурсу. Представниці України alyona alyona & Jerry Heil вийдуть на сцену Євробачення-2024 під номером 5 з піснею «Teresa & Maria» та постановкою від дворазової номінантки «Ґреммі» Таню Муіньо.

Про це повідомляє Суспільне.

Зокрема стало відомо, що цього року в систему голосування за улюблених учасників було внесено низку змін.

"У 2024 році в систему голосування на Пісенному конкурсі було внесено низку змін. Глядачі з усього світу, окрім тих, хто перебуває в країнах-учасницях, тепер можуть голосувати за свої улюблені пісні протягом 24 годин перед кожним півфіналом і великим фіналом", - йдеться у повідомленні. 

Отже, українські глядачі матимуть можливість віддати свій голос за улюбленого виконавця саме сьогодні, Alyona Alyona та Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі. Також важливо зазначити, що глядачі можуть голосувати лише за країни, які беруть участь у відповідному етапі конкурсу.

Глядачі країн, артисти яких не беруть участь у конкурсі також зможуть обрати своїх улюбленців. Їх голоси будуть враховані у блоку "Решта світу". Вони можуть зробити свій вибір на спеціальному сайті або за допомогою застосунку протягом доби до початку прямого ефіру кожного з півфіналів та фіналу.

Учасників першого та другого півфіналу обиратимуть до фіналу шляхом голосування. Голоси перетворюються на бали, і лише 10 пісень, що найбільше сподобалися глядачам, отримають право на боротьбу у фіналі. Композиціям буде присвоєно від 1 до 8 балів, а також окремо 10 і 12.

У фінал потраплять 10 учасників з найвищими балами, а також країни "Великої п'ятірки" - Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Велика Британія, і переможець попереднього конкурсу - Швеція. Бали глядачів у фіналі будуть додані до балів журі, яке також буде ставити оцінки від 1 до 8, а також 10 та 12.



Переглядів: 253
Поширень: 0

Останні новини