Десятки прибирань провели на території Вінниці разом з небайдужими вінничанами

Щороку у Вінницькій громаді активні та небайдужі вінничани збираються на прибирання нашого міста. Цьогоріч з настанням першого тепла у межах акцій «Студентська молодь Вінниці – за чисте довкілля» та «Чисте довкілля» відбулися десятки толок, організованих працівниками «Муніципальної варти». Понад дві тисячі людей злагоджено прибирали різні локації після зими – майданчики для відпочинку, зелені зони та прибережні смуги.

Начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Чигур розповідає: традиційне прибирання на території Вінницької громади дозволяє не лише утримувати в належному стані благоустрій та поліпшувати санітарний стан територій громадського користування. Залучення до цього процесу вінничан – це ще й чудова нагода для виховання дбайливого ставлення до природи та загальної дружньої екологічної культури.

«Обидві акції цьогоріч ми реалізували разом з невтомними представниками релігійних та громадських організацій, Асоціації органів самоорганізації населення, а також зі студентською молоддю. Загалом до толок долучилися понад 2 300 людей. Протягом квітня відбулося 37 тематичних заходів – прибрали 107 різних локацій та зібрали майже 3 тисячі мішків зі сміттям, – зауважує Віталій Чигур. – Завдяки кожному учаснику цієї акції ми зберігаємо в місті чистоту та порядок. Дякуємо всім за підтримку та активну участь. Також свій внесок у цей процес зробило підприємство «Полімер», нам надали допомогу у вигляді пакетів для збору сміття. Це доказ того, що спільні зусилля суспільства та бізнесу можуть справді змінити світ навколо нас. Разом ми сила!»

До весняних прибирань нашого міста долучалися і депутати Вінницької міської ради. Разом зі студентами «Вінницького центру професійно-технічної освіти переробної промисловості» у толоці в районі Тяжилова взяла участь депутатка ВМР Лілія Дишкант. Попри негоду, вони зібрали 18 мішків сміття та чимало будівельних відходів з лісосмуги на вул. Л. Лук`яненка. Депутат ВМР Володимир Онофрійчук разом з молодими вірянами «Української Церкви Християн Віри Євангельської» теж долучився до прибирання річки Тяжилівки – з водойми та прибережної зони учасники толоки діставали пляшки, автомобільні шини та інше випадкове сміття.

Джерело: ВМР



Переглядів: 588
Поширень: 0

Останні новини