У Вінниці відбувся обласний чемпіонат з кульової стрільби

15 грудня на базі Вінницького державного педагогічного університету відбувся чемпіонат області з кульової стрільби серед чоловіків і жінок. В чемпіонаті області з кульової стрільби серед чоловіків і жінок взяли участь близько 90 спортсменів. На вогневі рубежі виходили чемпіони й призери всеукраїнських змагань та міжнародних змагань, члени збірних команд України. Спортсмени представляли Вінницю, Теплицький, Ямпільський і Бершадський райони, Ладижин, Липовець, Козятин, Могилів-Подільський.

На Вінниччині кульову стрільбу культивують десять районів. Тому склад команд на обласних змаганнях є звичним, – каже головний суддя змагань Денис Мустафаєв.

Серед учасників були й дебютанти.

Я вперше беру участь у стрілецьких змаганнях, тому не претендую на медалі. Відвідую стрілецьку секцію у виші у вільний час. Дуже люблю дивитися змагання з біатлону, тому вирішив спробувати себе у стрільбі. До того ж вінницькі тренери – дуже кваліфіковані, – каже студент ВДПУ Олексій Бевз.

У стрільбі з пневматичного пістолета (60 залікових пострілів на 10 метрів) серед жінок перемогла збірна Вінниці. За нею розташувалися команди Липовецького району і Ладижина. В особистому заліку чемпіонкою стала Дарина Лєбєдєва, наступні місця посіли Вероніка Швець і  Анна Сурма (всі – Вінниця).

У стрільбі з гвинтівки серед жінок в командному заліку домінували дві збірні Вінниці і команда Ладижина. Чемпіонкою в особистому заліку стала Світлана Огер, далі – Дар’я Козачук і Олеся Чайка (всі – Вінниця).

У стрільбі з гвинтівки серед чоловіків п’єдестал пошани зайняли дві збірні міста над Бугом і команда Бершадського району. В цьому виді програми кращим став Олександр Стасюк (Гнівань). Він спромігся випередити вінничан Павла Яцуру і Вадима Бондарчука.

У стрільбі з пістолета серед чоловіків в командному заліку відзначилися Вінниця, Ладижин і Теплицький район. Головними претендентами на золото серед асів стрільби з пістолета називали вінницьких майстрів спорту – чемпіона Європи, призера чемпіонату світу Павла Крепосняка та призера Паралімпійських ігор, чемпіона світу серед спортсменів з вадами ОРА Олексія Денисюка. Їхні шанси експертами вважалися приблизно рівними. Золото на цей раз здобув Павло Крепосняк, Олексій Денисюк виборов бронзу. А між ними виклинився талановитий Ігор Коломейцев, онук міського голови Ладижина. Йому забракло лише три очки до виконання нормативу майстра спорту України.

21-річний студент Донецького національного університету (у Вінниці) Павло Крепосняк набрав 582 очки із 600 можливих. Тобто майже всі постріли йшли «в яблучко».

Ми постійно конкуруємо з Олексієм Денисюком. Результати наші практично однакові, тому виграємо по черзі. Сьогодні я добре психологічно налаштувався на боротьбу, був впевнений у своїх силах. Тому й вдалося виступити вдало, – каже Павло Крепосняк.  Чемпіон області мріє потрапити на Олімпійські ігри.

Щоправда, на цей цикл вже не вдасться. Розраховую здобути ліцензію на Ігри-2024, – додав спортсмен.

Підсумки стрілецького сезону у Вінниці підіб’ють 28 грудня. Нагородження кращих спортсменів і тренерів 2018 року пройде на базі Палацу дітей та юнацтва. Початок – о 16.00.



Переглядів: 4450
Поширень: 0

Останні новини