У проекті «Право для наймолодших» взяло участь близько двох тисяч дітей з 29 пришкільних таборів

Шостий рік поспіль служба у справах дітей міської ради спільно з дитячими омбудсменами реалізовує проект «Право для наймолодших» у пришкільних таборах міста Вінниці.

Молодшим школярам, які відпочивали у цих таборах, під час інтерактивних бесід старшокласники-омбудсмени розповідали про права та обов’язки дітей в Україні, вчили хахищати свої власні права, виконувати обов’язки, а також поважати та не порушувати права інших.

Основний акцент при проведенні даних зустрічей робився на профілактиці поширення у дитячих колективах такого  явища як «булінг», тобто цькування дітей. На прикладі казки Г.-Х. Андерсена «Гидке каченя» омбудсмени разом зі школярами детально розбиралися з причинами проявів неповаги та цькування, вчилися співпереживати та в ігровій формі захищати права тих, кого ображають.

Всього проектом «Право для наймолодших» було охоплено близько двох тисяч дітей з 29 пришкільних таборів. Даний проект є цікавим та ефективним, тому його реалізація буде і надалі продовжена серед молодших школярів міста.



Переглядів: 2594
Поширень: 0

Останні новини