Блінкен назвав ключові моменти договору безпеки США з Україною

Державний секретар США Ентоні Блінкен виступив у Києві і заявив про майбутню угоду про безпеку між США та Україною. Ця угода передбачатиме військову допомогу в різних сферах і допоможе Україні наблизитись до членства в НАТО. Про це пише Іnkorr.

"Згідно з нашою угодою, Сполучені Штати підтримуватимуть оборону й безпеку України в різних сферах – від авіації до ППО, від дронів до розмінування", – зазначив Блінкен.

Також Блінкен зазначив, що угода передбачає механізм консультацій у разі нападу на Україну. В цьому випадку США та Україна працюватимуть разом на найвищому рівні, щоб знайти найкращу відповідь на загрозу.

Угода також сприятиме розбудові українського оборонно-промислового комплексу і допоможе зменшити залежність України від військової допомоги інших країн. Крім того, це сприятиме економічному зростанню країни.

"Усе це гарантуватиме швидке і плавне вступ України до НАТО, коли виконані всі умови й із цим погоджуються всі союзники", – підсумував Блінкен.

Президент України Володимир Зеленський раніше заявив, що готується до підписання семи нових двосторонніх безпекових угод, зокрема зі Сполученими Штатами.



Переглядів: 463
Поширень: 0

Останні новини