На Вінниччині чоловік незаконно добував та вивозив вапняк з декількох кар'єрів

У Вінниці виявили порушника, який незаконно добував та вивозив корисні копалини з кар'єрів. Наразі вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження внаслідок даного порушення.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

"На адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області надійшло звернення жителя Томашпільської територіальної громади щодо незаконного видобування вапняку. Спеціалістами сектору державного екологічного нагляду (контролю) надр Інспекції було здійснено виїзд на місце події та обстежено два кар’єри, де невідомими особами за допомогою спеціальної техніки проводився видобуток та вивіз корисних копалин, що є порушенням ст.240 КК України", - йдеться у повідомленні.

Інформацію та матеріли по факту даного порушення уже направлено до правоохоронних органів. Наразі вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження.

В Інспекції також наголошують на тому, що надра є виключною власністю народу України і надаються тільки у користування!

"Єдиним документом, який надає право на користування надрами, крім випадків передбачених законом, є спеціальний дозвіл, що видається Державною службою геології та надр України", - зазначають в Інспекції.



Переглядів: 428
Поширень: 0

Останні новини