У Вінниці мисткиня встановила рекорд з кількості картин, написаних подільським великоднім розписом

Напередодні, 14 травня 2024, року у Світлиці Вінницького обласного центру народної творчості відбулося відкриття персональної виставки подільського декоративного розпису вінницької майстрині Наталі Луценко, яка представила серію картин «Писанка у подільському вазоні», встановивши рекорд України за категорією «Мистецтво, вперше». Про це повідомляє Вінницький обласний центр народної творчості.

В цій серії мисткиня створила 50 картин з відображенням міфологічного «Дерева життя», в середині якого знаходиться писанка. Диплом про встановлення рекорду майстрині вручив народний художник України Володимир Козюк, який представляє «Книгу Рекордів України» у Вінницькій області.

«Тішимось з того, що завдячуючи таким активним і небайдужим митцям, як Наталія Луценко, на Вінниччині відроджується декоративний подільський розпис (стінопис Поділля), в якому криється глибинна суть української душ. Про це наголошували у своїх виступах директорка Вінницького обласного центру народної творчості, заслужена працівниця культури України Тетяна Цвігун, представники обласних осередків творчих спілок України та обласних музеїв Вінниччини», – йдеться у повідомленні.



Переглядів: 683
Поширень: 0

Останні новини