Власники дорогих авто сплатили понад 9 млн грн транспортного податку

За 11 місяців 2018 року на Вінниччині власники елітних автівок перерахували до місцевого бюджету 9 млн 143,9 тис. грн транспортного податку, перевищивши сплату за січень-листопад минулого року майже на 1 млн  909 тис. грн.

Нагадаємо, що об`єктами оподаткування транспортним податком, зокрема у 2018 році, є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років включно (2013) та середньоринкова вартість яких становить понад 1,396 млн грн (понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року).

Додамо, що платниками транспортного податку є, зокрема, фізичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що є об'єктами оподаткування.

Щодо ставки податку, то вона встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн. за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.

Перелік транспортних засобів, що містить дані щодо: марки, моделі, року випуску, об'єму циліндрів двигуна, типу пального, які є об’єктом оподаткування, щорічно розміщується на веб-сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.



Переглядів: 1965
Поширень: 0

Останні новини