Знайшли кишкову паличку і нітрати: у Вінниці перевірили криниці загального користування та жахнулися

На адресу Вінницького міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області надійшли результати лабораторних досліджень проб води з громадських криниць Вінниці. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.
 Було встановлено, що вода не відповідає гігієнічним вимогам до питної води, призначеної для споживання людиною у наступних криницях:
вул. А. Первозванного, 6 - вода не відповідає санітарним вимогам по мікробіологічним показникам, виявлені загальні коліформи (26,2 КУО/см3) при нормі не більше 1 КУО/см3. Якість води по фізико-хімічним показникам не відповідає санітарним вимогам по загальній жорсткості, яка становить 10,4 ммоль/дм3 при нормі не більше 10 ммоль/дм3; просп. Космонавтів (біля будинків №53,59,61) - вода не відповідає санітарним вимогам по мікробіологічним показникам, виявлені загальні коліформи (225,7 КУО/см3) та кишкова паличка, наявність. Якість води по фізико-хімічним показникам не відповідає санітарним вимогам, загальна жорсткість становить 13,1 ммоль/дм3, вміст нітратів - 89,68 мг/дм3 при нормі не більше 50 мг/дм3; просп. Космонавтів, 19 - вода не відповідає санітарним вимогам по мікробіологічним показникам, виявлені загальні коліформи (16,0 КУО/см3). Якість води по фізико-хімічним показникам не відповідає санітарним вимогам по загальній жорсткості, яка становить 10,6 ммоль/дм3 просп. Космонавтів, 20 – вода відповідає санітарним вимогам по мікробіологічним показникам. Якість води по фізико-хімічним показникам не відповідає санітарним вимогам по загальній жорсткості, яка становить 14,0 ммоль/дм3. просп. Космонавтів, 24 - вода не відповідає санітарним вимогам по мікробіологічним показникам, виявлені загальні коліформи (301,8 КУО/см3) та кишкова паличка, наявність якої не допускається. Якість води по фізико-хімічним показникам не відповідає санітарним вимогам по загальній жорсткості, яка становить 12,8 ммоль/дм3. просп. Юності, 22 - вода не відповідає санітарним вимогам по мікробіологічним показникам, виявлені загальні коліформи (25,9 КУО/см3 ). Якість води по фізико-хімічним показникам не відповідає санітарним вимогам по загальній жорсткості, яка становить 11,7 ммоль/дм3 при нормі. просп. Юності, 44 - вода не відповідає санітарним вимогам по мікробіологічним показникам, виявлені загальні коліформи (198,9 КУО/см3) при нормі не більше 1 КУО/см3. Якість води по фізико-хімічним показникам не відповідає санітарним вимогам по загальній жорсткості, яка становить 11,9 ммоль/дм3 при нормі не більше 10 ммоль/дм3; просп. Космонавтів, 39 - вода не відповідає санітарним вимогам по мікробіологічним показникам, виявлені загальні коліформи (203,5 КУО/см3) та кишкова паличка. Якість води по фізико-хімічним показникам не відповідає санітарним вимогам по запаху, який становить 4 бали при 20℃ та при 60℃ при нормі не більше 3 балів; просп. Юності, 53-55 - вода не відповідає санітарним вимогам по мікробіологічним показникам, виявлені загальні коліформи (86,2 КУО/см3). Фізико-хімічні показники знаходяться у межах допустимих значень. просп. Космонавтів, 45 - вода не відповідає санітарним вимогам по мікробіологічним показникам, виявлені загальні коліформи (18,7 КУО/см3) та кишкова паличка, наявність якої не допускається. Фізико-хімічні показники знаходяться у межах допустимих значень.
На адресу директора департаменту комунального господарства та благоустрою ВМР направлені листи з рекомендаціями стосовно проведення очистки та дезінфекції криниць за вказаними адресами. Також, про якість води проінформовано голову Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниця.
А мешканцям міста, в яких є діти віком до 3-х років нагадують, що використання води з криниць для приготування дитячого харчування недопустиме.


Переглядів: 390
Поширень: 0

Останні новини