У вінницьких школах працюватимуть шкільні офіцери поліції

Сьогодні, 20 грудня, у мерії підписали Меморандум про співпрацю із Патрульною поліцією, який дає старт роботі у загальноосвітніх навчальних закладах шкільних офіцерів. Документ скріпили підписами представники департаменту освіти міськради та Управлінням патрульної поліції м. Вінниці. 

Хто такі шкільні офіцери поліції та як вони працюватимуть у міських школах розповіла журналістам під час прес-конференції куратор проекту «Шкільний офіцер» Олена Вотякова. За її словами такі полісмени проводитимуть профілактичні бесіди з учнями, відвідуватимуть батьківські збори, розповідатимуть батькам та вчителям про негативні явища у молодіжному середовищі.

«Наразі у нас є чотири шкільні офіцери. Це професіонали у своїй справі. Вони пройшли навчання. Експерти та громадські діячі розробили уже 24 уроки. Їх затвердило Міністерство освіти України. Але це будуть не звичайні заняття. Вони проходитимуть у формі бесіди, під час яких будуть застосовуватися різні інтерактивні методи. Офіцери відвідуватимуть школу двічі на місяць. У кожному закладі освіти будуть розміщені стенди з інформацією про поліцейського, який працює саме у цій школі. Будуть контакти і, за потреби, учні зможуть зв’язатися з ним. Офіцер допомагатиме вирішуватиме різні проблеми, зокрема прояви булінгу серед школярів», – розповіла куратор проекту «Шкільний офіцер» Олена Вотякова

Як зазначив начальник відділу моніторингу та аналітичного забезпечення управління патрульної поліції у Вінницькій області Олександр Гаркавюк, співпраця поліції і школи  - це відхід від звичних методів співпраці. Поліція і школа працюватимуть на попередження проблем однією командою. 

«Ми підтримали ініціативу про співробітництво між департаментом освіти та патрульною поліцією, бо безпека в школі – це головне над чим ми працюємо. Нашим дітям потрібне безпечне середовища. У підлітковому віці діти страждають від булінгу, негативних явищ в Інтернеті, адже вони активні його користувачі. Ми сподіваємося, що у нас буде плідна співпраця», – каже директор департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.




Переглядів: 3484
Поширень: 2

Останні новини