Вінниця увійшла у трійку лідерів міст України, де люди найбільше задоволені життям

Міжнародний республіканський інститут (IRI) оприлюднив результати нового муніципального опитування, в якому громадяни обрали найкомфортніше місто за якістю життя. Це щорічне опитування дає всесторонній аналіз ставлення громадян до органів місцевого самоврядування та надання комунальних послуг.

Опитування було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту. Дані були зібрані у 21 місті України (Київ та усі обласні центри, де безпекова ситуація дозволяла провести дослідження) з 13 квітня по 14 травня 2024 року за допомогою face-to-face інтерв’ю на дому у респондентів.

Вибірка складалася з 16,800 громадян віком від 18 років і старше.

Отримані дані у кожному місті були зважені по статі та віку з використанням національних статистичних даних (станом на 1 січня 2022).

Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому склала 49%.

Опитування було проведено за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

За індексом якості обслуговування та послуг, Вінниці опинилась на другому місці (3,5), після Луцька (3,6).

У Вінниці 73% респондентів відповіли, що справи у місті йдуть у правильному напрямку. 17% зазначили, що у неправильному. Проте, відсоток респондентів, які відповіли, що справи у місті йдуть в правильному напрямку, нижчий, ніж в травні 2023 року.

Оцінка якості послуг по збору сміття – Вінниця на 4 місці.

Рівень якості послуг в медичних закладах – Вінниця на четвертому місці.

Вінниця на першому місці в Україні за якістю транспортної інфраструктури і громадського транспорту.

Вінниця на першому місці за якістю доріг.

За якістю вуличного освітлення, Вінниця на третьому місці.

У розвитку промисловості, рівні послуг у вищих навчальних закладах та школах Вінниця впевнено входить до п'ятірки лідерів. 

 

 

Також про доступність, екологію, водопостачання, опалення, ЦНАПи і соціальні послуги – Вінниця займає перше місце за доступністю для людей з інвалідністю, високим є показник задоволеності опаленням у місті, соціальною захищеністю жителів а також якістю надання адміністративних послуг. Інші послуги містяни оцінили нижче, проте, Вінниця однаково серед лідерів.


Якість облаштування укриттів:

У підсумку, за загальними даними Вінниця з невеликом відривом взяла друге місце за рівнем задоволеності послугами, поступаючись лише Луцьку.

Крім того, в центральному регіоні Вінниця виявилась лідером за показником економічного зростання. Також вінничани оцінюють своє місто як доглянуте, розквітаюче, радісне, комфортне, безпечне.



Переглядів: 5593
Поширень: 1

Останні новини