У Вінниці пройшов фестиваль українського бойового мистецтва

Наприкінці минулого тижня, у Вінниці відбувся Фестиваль українських бойових мистецтв «Душа козацька: музика, танець, бій». Вже вдруге організатор заходу -  Вінницький осередок Міжнародної федерації бойового гопака проводить фестиваль –змагання за підтримки народного депутата Сергія Кудлаєнка. Організаційне сприяння фестивалю надав відділ у справах молоді та туризму Вінницької міської ради.

Учасниками свята українського бойового мистецтва стали клуби  - «Бойовий Гопак», «Навхрест», солісти та мистецькі колективи м.Вінниці, а також представники клубів українських бойових мистецтв з   Хмельницького, Тернополя, Рівного, Одеси, Черкас та м.Трускавець.

До оргкомітету та складу жюрі увійшли: Володимир Пилат – президент Міжнародної федерації бойового гопаку, засновник та верховний вчитель бойового гопака, тренери ШБГ «Козаки вінця» Руслан Дмитренко та ШБГ «Боривітер» Микола Басістий, викладачі ВДПУ імені Михайла Коцюбинського, представники Вінницкої міськради, мистецтвознавці.

Молодь всіх вікових категорій показала вміння та спортивні вправи з бойових мистецтв, на фестивалі виступили дитячі  мистецькі колективи з української пісні і танцю. Головними призерами фестивалю стали команди із Вінниці,  Трускавця  та Черкас, відзнаки  отримали  учасники зі Львова і Хмельницького.

«Бойовий гопак – це суто український вид спорту. На державному рівні це бойове мистецтво було визнано національним  і набирає популярності  серед молоді України. Це спорт, що об’єднує національні традиції та духовність, водночас це і корисне дозвілля, адже за правилами – заняття передбачають зосередженість на високих моральних якостях та повну відмову від шкідливих звичок. Ми повинні дбати про гармонійний  розвиток  молодого покоління  України», -  так прокоментував Сергій Кудлаєнко суспільне значення спортивного свята.

Організатори фестивалю подякували народному депутату за сталу підтримку українського мистецтва, культури та спорту на Вінниччині.


Теги: Спорт


Переглядів: 3374
Поширень: 0

Останні новини