Молодь у трьох містах одночасно збирається щоб послухати музику у повній тиші і темряві

«Зелений контрабас» – так називався молодіжний клуб, який виник зусиллями тоді ще молодого і маловідомого вінницького музиканта Сергія Білозерова. Минуло більше десяти років і формат музичних зустрічей відродився у новий іпостасі. Тепер Сергій – лідер відомого харківського гурту «Морж» і автор нового слухацького формату, який так і називається – «Зелений контрабас».

Ідея повного занурення у музику виникла півтора роки тому під час маленьких зустрічей у харківській квартирі музиканта. Там, у звукоізольованій кімнаті, він збирав різних за настроєм та родом занять друзів і вмикав новий альбом улюбленого музиканта. Головна умова прослуховування – вимкнути телефони, не спілкуватись під час звучання музики, не виходити з кімнати до кінця звучання. Назва та виконавець стають спільноті відомими вже після прослуховування. Традицією стало проведення після тихого прослуховування гучний музичний джем з залученням всіх, хто може музикувати.

Подорожуючи з концертами Сергій і його гурт «Морж» популяризували ідею серед справжніх музичних гурманів. Ідея – навчитись залишатись з музикою на одинці, не використовуючи її як фон для бесіди чи привід для танцю; не думати про то, хто виконує музику, натомість вслуховуватись і линути думками у власні асоціації, будячи уяву.

Вчора у молодіжному центрі «Квадрат», що нещодавно відкрився у самому серці Вінниці зібрались саме такі поціновувачі музичного гурманства. У зв’язку із поганими погодними умовами сам організатор руху «Зелений контрабас» знаходився у студії в Харкові разом з друзями, у Дніпрі, в клубі «Модуль», зібралась своя компанія. За допомогою Інтернету всі три локації вийшли на зв'язок і Сергій пояснив всім ще раз правила клубу. Потім у вінницькому та дніпровському клубах одночасно зачинили двері і вимкнули світло. Модератори зустрічей натиснули кнопку Play і почалось занурення у світ музики, яке тривало 40 хвилин.

Звучав джаз-фьюжн з елементами фанку: гітара, клавішні, дзвіночки, барабани, трошки кларнету та струнних, семплування. Коли музика стихла і знову увімкнули світло, молодь почала жваво обговорювати почуте. Назву альбому та імена виконавців винесли на великий екран. А потім була жива музична сцена з молодіжними вінницькими гуртами, які ще навіть не мають назви, але вже створюють непогану музику.



Переглядів: 2336
Поширень: 0

Останні новини