Монетизація субсидій: чому гроші не роздадуть одразу на руки?

В Україні субсидію отримує майже половина українських сімей. Якщо одразу роздати такій кількості людей гроші на руки, є ризик гіперінфляції та кризи комунальних неплатежів. Чи розуміють це ті, хто називає урядовий проект псевдомонетизацією?!

Уявімо ситуацію, що 8 млрд. грн. щомісяця замість оплати комуналки попадатимуть на споживчий ринок. Уже через два місяці житлово-комунальне господарство України спіткає колапс, адже надавачі послуг не зможуть розрахуватися з тим же Нафтогазом за куплений газ.

Тому допомога надходитиме на персональний обліковий запис субсидіанта та пільговика в Ощадбанк, а все, що залишиться після оплати комунальних послуг протягом року, за результатами опалювального сезону енергоощадні українці зможуть забрати з банку готівкою.

Читайте також: чи потрібно повторно подавати документичи потрібно у Ощадбанку самостійно відкривати рахунок та як буде відбуватися оплата комуналки

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України 27 грудня 2018 року прийняв постанову про надання житлових субсидій населенню у грошовій формі.


Теги: субсидії

Переглядів: 2412
Поширень: 0

Останні новини