В Україні з нового року вже є перші жертви грипу

У Вінниці летальних випадків від його ускладнень не трапилось. Вірус полює на людей з новою силою, кажуть у Мінохорони здоров’я. Кількість українців, яких наздогнав грип -  збільшилась вдвоє, порівняно з минулим роком. Щоправда, у Вінниці епідпоріг – не перевищено, запевняють в Департаменті охорони здоров'я Вінницької міської ради. 

Начальник відділу лікувально - профілактичної допомоги департаменту охорони здоров'я Вінницької міської ради Наталя Авраменко каже: "На даний час ми ще не досягли епідпорогу на 20%,  але разом з тим кожного дня захворюваність зростає".

За два тижні сімейні лікарі ЦПМСД №2 м. Вінниці встановили діагноз "грип"  5-ти  паціентам. Тож, медики вкотре нагадують вінничанам: при перших симптомах – одразу звертатись по лікарську допомогу. Адже вірус грипу вважається сильнішим та більш небезпечним, ніж ГРВІ.

На перший погляд, за  симптомами, вірус нагадує ГРВІ.  Перше, що має насторожити – це те, що грип звалює миттєво. Навіть, якщо ви прокинулись здорові, за декілька годин можливо відчути  ломоту у тілі та одразу високу температуру: 39-40. А от распіраторна інфекція - супроводжується кашлем, нежиттю, температурою не вище 37, 5. В Мінохорони здоров’я розробили інструкцію, як розрізнити хвороби.  По перше: при застуді, Вам не обійтись без гори носовичків. А от при грипі нежить – не обов’язкова. На другу добу з’являється кашель, біль в грудині, почервоніння очей, світлобоязнь, іноді безсоння: все це, в цілому, за даними міністерства, і є вірус грипу.

Визначити вид захворювання можна і самому всього за декілька  хвилин. Якщо скористатися швидкими тестами. Вони є в аптеках та  в міських лікарнях. Придбати їх можна завдяки муніципальній програмі «Стоп, грип!».  Втім, самим лікуватись лікарі не радять. Адже укладнення після  засхорювання можуть  забрати життя. 



Переглядів: 2055
Поширень: 0

Останні новини