Фіскали попереджають про шахраїв, які видають фіктивні документи на розмитнення автівок

ГУ ДФС у Вінницькій області закликає власників транспортних засобів на іноземній реєстрації бути обачними. Адже за інформацією ДФС України стали відомі випадки шахрайства щодо митного оформлення транспортних засобів особистого користування.

Так, шахраї, представляючись представниками митниць та митними брокерами, під’їжджають до місць митного оформлення, зокрема на мікроавтобусах. За оформлення транспортного засобу вони вимагають з власників авто гроші, а після їх отримання видають фіктивні документи – митну декларацію у паперовому примірнику, яка містить суттєві помилки, та посвідчення про реєстрацію транспортного засобу.

Наголошуємо, що ознаками підробки митної декларації є декларація, яка заповнена в паперовому вигляді, при цьому використовуються особисті номерні забезпечення митниць, котрі вже не існують (наприклад, Київська регіональна митниця).

Отож, ГУ ДФС у Вінницькій області просить громадян бути уважними під час здійснення митного оформлення своїх транспортних засобів. Радимо не звертатися до митних посередників, які знаходяться не на території місць, де здійснюється митне оформлення. А особливо не користуватися послугами тих «брокерів», які здійснюють свою «діяльність» з транспортних засобів.



Переглядів: 1890
Поширень: 1

Останні новини