Минулого року у багатоповерхівках провели капремонти 311 конструктивних елементів

Минулого року в  багатоповерхових будинках в рамках співфінаснування провели капітальний ремонт 311 різних конструктивних елементів – замінювали мережі, утеплювали стики панелей, фасади будинків, ремонтували ліфти та дахи, встановлювали пандуси та виконували  низку інших ремонтних робіт.

Капітальний ремонт багатоповерхових будинків на умовах співфінансування проводиться у Вінниці з 2009 року. Якщо мешканці висловлюють готовність профінансувати 30% від вартості робіт, з міського бюджету виділяється решта – 70%.  У будинках, де жителі висловили бажання створити ОСББ, ремонт одного з конструктивних елементів виконується за рахунок бюджету.

У 2018 році у такий спосіб замінено інженерні мережі у 77 багатоповерхівках, покрівлі - у 20 будинках, міжпанельні стики - у 10.

Також відремонтовано 38 ліфтів, відновлено систему електрозабезпечення 9  будинків. У 14 будинках провели ремонт частини фасадів з утепленням. Повністю замінили вікна у під’їздах 48 багатоповерхівок. Також у 14 будинках влаштували пандуси, а у 49 будівлях провели загальнобудівельні роботи. 

Відремонтували 32 конструктивних елементи  і у будинках, де створено ОСББ. 

«В минулому році було дуже багато заявок від жителів висотних будинків на участь у співфінансуванні капітальних ремонтів, і максимально все було зроблено в силу тих можливостей бюджету, які ми маємо. Цього року роботи продовжимо», - повідомив директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Роман Фурман.

Люди, яких цікавить інформація щодо програми по співфінансуванню, можуть звертатись для довідок за телефонами: 59-52-19,   59-51-24. 




Переглядів: 2043
Поширень: 0

Останні новини