У Вінниці понад 600 двірників та близько 60 одиниць техніки прибирають сніг

Сніговий циклон з північного заходу Європи дістався Вінниці. За прогнозами синоптиків сильний  снігопад у Вінниці буде до обіду, потім очікуються періодичні опади. Комунальні служби працюють на дорогах міста з 6:00. За таких погодних умов ризики ДТП значно зростають, тому водіям транспортних засобів та пішоходам варто бути особливо обережними на дорогах. 

Вінницькі комунальні служби з самого ранку розчищають зупинки громадського транспорту, тротуари та посипають дороги протиожеледною сумішшю.  Як зазначив директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Володимир Ніценко, прибирання снігу – це комплекс робіт. Комунальні служби працюють згідно з графіком і відповідно до відпрацьованих карт. 

«З шостої ранку у Вінниці пішов сильний сніг. Комунальні служби оперативно відреагували і техніка виїхала на вулиці міста. Фактично за 40 хвилин було повністю оброблено центральні та магістральні вулиці протиожеледними засобами. Загалом було задіяно близько 60 одиниць техніки та 150 прибиральників», – каже директор департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко.

Як пояснив Володимир Ніценко, дороги міста прибирають у кілька етапів. Спочатку їх посипають протиожеледними засобами, аби не утворювався шар льоду. Після чого розпочинається очистка «ланками» – по дорозі рухається кілька прибиральних машин, які згортають сніг на узбіччя. 

Як зазначив заступник директора департаменту житлового господарства Сергій Гречанюк триває прибирання і прибудинкових територій. Задіяно 630 двірників і 21 одиниця техніки. 

За таких складних погодних умов водії мають змінити манеру керування автівкою – бути обережнішими, дотримуватися більшої дистанції ніж зазвичай, а під час маневрування враховувати можливі ризики. 

Особливо пильним мають бути пішоходи, оскільки у транспортних засобів значно збільшується гальмівний шлях. Переходити дорогу необхідно лише у дозволених місцях, переконавшись, що автомобіль знаходиться на достатній відстані для гальмування. В жодному разі не можна різко виходити на дорогу.

За прогнозами синоптиків у другій половині дня сніг зменшиться. Сніжитиме у найближчі кілька днів. А з 19 січня очікується пониження температури.  

Нагадаємо, що поблизу закладів торгівлі, громадського харчування, офісів, установ і організацій – прибирання мають забезпечити їх керівники та власники. Така норма передбачена в Правилах благоустрою міста, її виконання контролює Муніципальна поліція




Переглядів: 3253
Поширень: 0

Останні новини