Бра - особливості та сфера застосування

Що собою являють світильники бра?

Світильники бра – це освітлювальні пристрої, які закріплюються на стіні за допомогою підвісу або кронштейна, і слугують джерелом точкового або розсіяного світла. Сама назва  походить із французької мови, і в безпосередньо перекладається як «рука» або «важіль». Такі світильники сьогодні представлені у різноманітних дизайнерських модифікаціях, від класики до хай-теку, але, незважаючи на розмаїття, складаються із однакових елементів:

Лампи (галогенної, світлодіодної, люмінесцентної або ж лампи розжарювання – залежить від типу патрона у світильнику); Корпуса (виготовляється з металу – нержавіючої сталі або алюмінію); Одного чи декількох відкритих чи закритих плафонів (абажури можуть бути виконані  із скла, пластику, тканини, штучної шкіри і т.д.); Вимикача (клавішного, шнурового, важільного, сенсорного і т.д.).

На які види класифікуються бра

За конструкцією бра можуть бути поворотними або стаціонарними. Перший варіант зручний, коли треба спрямувати потік світла в потрібний бік, другий – коли потрібно лише освітити певну зону. Абажури виконуються в різних формах: свічки, квіти, ліхтарі, канделябри, геометричні фігури і т.д. В ролі прикрас можуть застосовуватись такі матеріали, як кришталь, стрази, фарфор і т.п. Актуальні сьогодні і вироби строгої лаконічної конфігурації, без будь-яких елементів декору. Враховуючи широкий вибір моделей світильників, бра купити можна на будь-який смак.

Що слід враховувати перед тим, як купити настінні бра

Передусім, потрібно визначитись із стилістикою та завданнями пристрою. Щодо стилю, він повинен співпадати із загальною атмосферою приміщення або окремої його частини. А от від функцій залежить те, на якому виді та моделі потрібно зупинити вибір. Наприклад, якщо планується купити бра в ролі заміни звичайній настільній лампі у робочій зоні, варто звернути увагу на поворотні моделі зі спрямованим  світловим потоком. А для створення затишної обстановки у спальні чи кухні оптимально підходять стаціонарні варіанти з матовими абажурами, які дають приглушене та м’яке світло.

Також, щоб купити настінні бра і не розчаруватись, необхідно правильно обрати марку-виробника та точку продажу: віддавати перевагу рекомендується надійним та перевіреним, із хорошою репутацією.


Переглядів: 4129
Поширень: 0

Останні новини