Вінничани святкуватимуть Водохреща на Вишенському озері та біля водойми в районі олійножиркомбінату

У суботу, 19 січня, українці відзначатимуть Водохреща. У Вінниці уже традиційно для мешканців міста підготують місця для купання на Вишенському озері та водоймі в районі олійножирового комбінату (вул. Волошкова, 8). Під час заходів вінничани та гості міста зможуть взяти участь у конкурсах, послухати народну музику, а також – зануритися у хрещенську воду. Святкування та розважальні програми розпочнуться з 12-ї години. 

За традицією основні заходи на Водохреща у Вінниці пройдуть на двох локаціях: Вишенському озері та біля водойми в районі олійножиркомбінату. У парку Дружби народів будуть встановлені намети, де можна буде придбати чай та каву.  Для того, аби зручно було заходити у воду, облаштують спеціальні спуски. 

«Святково-розважальна програма на Вишенському озері стартує з 12:00. Окрім традиційного пірнання в ополонку, на вінничан чекають різноманітні конкурси та інтерактиви», - розповіла заступник директора департаменту культури Вінницької міської ради Ольга Дернова.

В рамках відзначення Водохреща  комітет по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради проведе спортивні естафети. У них візьмуть участь чотири команди спортсменів міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Лідерів буде визначено за кількістю набраних балів. На переможців чекатимуть заохочувальні солодкі подарунки.  

Також з 12:00 свято Водохреща розпочнеться на водоймі, що в районі Вінницького олійножиркомбінату. Тут на вінничан чекають народні забави та виступи творчих колективів. 

Відзначаючи Водохреща, вінничанам варто пам’ятати про правила поведінки під час перебування на водоймі та під час купання. Нагадаємо, купатися потрібно під наглядом представників служби порятунку та лікарів. Перед купанням потрібно розігріти тіло, зробивши розминку. Занурюватися радять по шию, не замочивши голову, аби уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку. У воді не можна затримуватися, а вийшовши з води – потрібно одразу витертися рушником і одягтися. Після чого зайти в тепле приміщення і випити теплого чаю.



Вулиці: ВОЛОШКОВА


Переглядів: 5987
Поширень: 5

Останні новини