Вінницькі митники зафіксували рекордну кількість оформлень автівок на «єврономерах»

На Вінниччині митне оформлення так званих «єврономерних» авто досягло свого апогею. 22 січня на митних постах Вінницької митниці ДФС було здійснено митне оформлення рекордної для області кількості транспортних засобів – 126. Відтак до Державного бюджету перераховано 8,2 млн грн., з них до Пенсійного фонду – 7,2 млн грн.

Загалом, з моменту набрання чинності Законів України № 2611-VIII та № 2612-VIII стосовно внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів та внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України, у Вінницькій митниці ДФС було оформлено 2859 транспортних засобів, з них – 1960 авто на «єврономерах».

Зауважимо, що до закінчення терміну, протягом якого громадяни можуть здійснити митне оформлення транспортних засобів зі знижкою акцизного податку на половину, залишилося менше місяця. Тож, починаючи з 23 лютого 2019 року митне оформлення буде здійснюватись за повними ставками акцизного податку.

Наразі Вінницька митниця ДФС створила всі умови для здійснення швидкого та якісного митного оформлення транспортних засобів та рекомендує власникам автівок на «єврономерах» оформити їх належним чином. Нагадуємо, що цю процедуру можна здійснити на митних постах: «Вінниця-центральний» (відділи митного оформлення №1 та №2), «Гайсин», «Піщанка», «Ямпіль», «Дністер» (відділи митного оформлення №1, «Автомобільний», «Бронниця»).



Переглядів: 1829
Поширень: 0

Останні новини