Віктор Бронюк рекомендує молоді не лінуватись та ставити собі досяжні цілі, а натхнення шукати у коханні

У нещодавно відкритому Вінницькому молодіжному центрі «Квадрат», відтепер регулярно проводитимуться зустрічі з відомими людьми. Ініціатива студентів влаштовувати мотивуючі зустрічі з цікавими персоналіями була підтримана й організована у формі клубу «Автори Тета». Тета – дев’ять з грецької, тож кожен гість має відповісти на дев’ять запитань про свій шлях до успіху, про подолання складностей на шляху до мрії. Першим учасником проекту став музикант і суспільний діяч Віктор Бронюк, послухати якого зібралось близько пів сотні молодих людей. Вів зустріч керівник платформи неформальної освіти «Квадрату» та один з ініціаторів проекту Олександр Струсевич.

Вийшовши на сцену й одразу заволодівши увагою залу, пан Віктор розворушив молодь словами «Питайте, я нічого не приховую, податки справно сплачую, в президенти не збираюся!». Питали про кроки до успіху, й про завади на життєвому шляху, про наснагу, й навіть про способи заробітку. Як виявилось, перші гроші Бронюк отримав колядуючи у дитинстві з друзями й купив собі настільний хокей. А в кінці дев’яностих, коли вже вчився в педінституті, працював там у майстерні створюючи табурети, і обмінював їх з хлопцями «на щось, завдяки чому можна було відсвяткувати день студента». «У мене були різні періоди в житті, коли не було де ночувати і чим повечеряти. Та мене завжди підтримували добрі друзі. А якщо ви зайшли у глухий кут і відчуваєте скруту, потрібно ставити собі чітку матеріальну мету, і вона повинна бути досяжною, а  не якоюсь абстрактною».

Щодо вищої освіти, то артист не думає що вона є обов’язковою для успіху у наш час, коли важливі справжні знання і коли гроші можна заробити й по Інтернету, якщо ти гарний спеціаліст. «Люди ніби стоять в чергу за дипломом на протязі п’яти років, але потім не розуміють що ж з ним робити далі. Я теж не планував йти до школи вчителем після педінституту, хоча я з педагогічної родини», - розповідає про себе Бронюк.

Були запитання й про здоров’я і те, як підтримувати фізичну форму. Віктор Бронюк колись важив 120 кілограм, але зумів взяти себе в руки. Про свої виступи розповідає так: «робота буває збиває мої біоритми, проте прокачую ноги стрибками на сцені» і додає, що найважливіше це побороти власну лінь.

Ще з дитинства пін Віктор мріяв співати й виступати на сцені перед публікою. І хоча музична школа за класом баяна не виправдала його сподівань та він її все ж закінчив. Про складнощі з якими стикався, говорить так: «Взагалі, я по натурі оптиміст. Але коли щось йде не так, то я намагаюсь не впадати у розпач, а аналізувати, шукати причину. Такий собі раціональний підхід. Як людина з двома вищими освітами, я завжди намагався винести для себе якийсь урок. Найбільшим уроком в житті став випадок коли я мав провести урок у педучилищі і у мене нічого не вийшло. Я думав, що то клас поганий й діти не слухняні, але моя вчителька пояснила мені, що це я не зумів зацікавити їх. З тих пір я зрозумів, що не в дітях причина, поганих дітей не буває. Це я усвідомив на все життя і зробив висновок: не буває поганих слухачів, бувають погані артисти!»

Зараз у ініціативного Бронюка є кілька важливих нових справ. «Я завжди знаходжу нові проекти, цікаві ідеї, то ж мені нема коли сумувати. І коли запитують про творчі плани, то я пригадую, що не переживав навіть коли покинув «тепле» місце у міськвиконкомі і пішов за своєю мрією. Поки є сили розтягувати баян – треба працювати». Під час зустрічі Віктор Бронюк розповів про те, що є одним з засновників нової IT-компанії, що матиме справу з нерухомістю, а також запустив власний YouTube канал «ВіБро» на якому проводить алколікбез, розповідаючи про культуру споживання алкоголю. А ще відбудовує церкву у рідному селі свого діда, зруйновану у 1937 році.

Багато питань цікавило молодь, пан Віктор розповідав про те, що якби не «доброзичливці» і дії наперекір їм, можливо він би ніколи не здобув би успіху зі своїм музичним гуртом «ТіК». Каже, що на власних помилках вчитись обов’язково треба. А про оспіваний у хіті килимок з оленями повідав таке: «Ви пригадайте, що там зображено. Там на горизонті гори, а біля тебе тут болото з оленями, в якому ти спиш. Мовляв, за гори не заходь, ось тут твоє стадо, тут і тусуйся. Але кожен з нас господар свого життя і має насмілитись й піти далі, а не чекати на примарну казку».

Наприкінці майже двогодинної зустрічі в. о. керівника молодіжного центру «Квадрат» Світлана Ярова подарувала пану Віктору на згадку сувенір – цеглину з того мотлоху, що вивезли з приміщення під час його прибирання. Це був подарунок на знак подяки за підтримку проекту молодіжного центру у Бюджеті громадських ініціатив. У відпровадь Бронюк подякував молоді за філософські й розумні питання та поділився ще однією життєвою мудрістю: «Завжди керуйтесь принципами у житті. Мої – це чесність, порядність і обов’язкового кохання. Саме воно надихає!»




Переглядів: 3931
Поширень: 1

Останні новини