В.Коровій: 2018 рік – один із найуспішніших років в новітній історії Вінниччини

Головні пріоритети регіонального соціально-економічного розвитку на 2019 рік та основні досягнення Вінниччини у 2018 році обговорили в ході колегії обласної державної адміністрації, що відбулася сьогодні, 30 січня, під керівництвом голови облдержадміністрації Валерія Коровія.

У засіданні взяли участь заступники голови ОДА та керівники структурних підрозділів, очільники райдержадміністрацій, ОТГ та районних рад, міські голови міст обласного значення, керівники силових структур, позаштатні радники голови ОДА. До роботи колегії долучився також голова обласної Ради Анатолій Олійник.

Розпочинаючи роботу засідання, очільник області зазначив, що 2018 рік став одним із найуспішніших років в новітній історії Вінниччини. Попри існування значної кількості викликів та проблем, завдяки ефективним управлінським рішенням і новітнім підходам Вінницька область лідирує в державі за цілою низкою показників соціально-економічного розвитку. Вінниччина – лідер по інвестиційній активності та ефективності ведення бізнесу.

«2018 рік – це  рік нових викликів, одним з яких, до прикладу, можна назвати запровадження воєнного стану, але, водночас, це рік початку реформи первинної медичної допомоги, введення в експлуатацію чималої кількості  довгобудів в сфері охорони здоров’я і в освітянській галузіЦе рік початку реформи Нової Української Школи. Рік, коли ми зробили потужний ривок у збільшенні кількості нових робочих місць та залученні інвестиційних ресурсів. Минулоріч в області на понад шестисот будмайданчиках велися ті чи інші роботи по будівництву та реконструкції. Це дуже радує та додає впевненості у завтрашньому дні, – зауважив Валерій Коровій. – Я переконаний, що 2019 рік стане роком можливостей і нових перспектив. Він буде дуже важливим з точки зору продовження реформи децентралізації і медичної реформи».

Далі керівник Вінниччини детально зупинився на досягненнях області у всіх пріоритетних напрямках розвитку. Як зазначив Валерій Коровій, завдяки реформі медицини в первинну ланку охорони здоров’я Вінниччини протягом минулого року вдалося додатково залучити 150 млн. гривень. На Вінниччині створено 37 об’єднаних територіальних громад і 23 млрд. гривень залучено в бюджети розвитку цих громад протягом минулого року.

Голова обласної державної адміністрації подякував Президенту України Петру Порошенку, Уряду України та особисто Прем’єр-Міністру України Володимиру Гройсману. як основному ідеологу реформи децентралізації, за допомогу, взаємодію та всебічну підтримку в реалізації обласних і загальнодержавних  ініціатив.

Валерій Коровій також підкреслив, що 2018 рік став роком масштабного відновлення дорожньої галузі. Завдяки Урядовій програмі децентралізації та створення Дорожнього фонду галузь профінансована на 2,8 млрд.гривень.

«Цьогоріч ми вперше розпочали реформу початкової школи. Крок за кроком ми змінюємо підходи до надання освітянських послуг. Адже школа і вчитель – це інструменти для отримання дітьми якісних знань. Неможливо навчати сучасних дітей так, як навчали нас. Підкреслює глибину проблематики також те, що необхідність розвантаження програм початкової школи та зміни самих підходів до навчання давно назріла в суспільстві», – зазначив голова облдержадміністрації.

«Держава змінюється і змінюються люди. Свідченням цього стала суспільна дискусія навколо питання Томосу. Хай як би патетично не звучало це порівняння, але Україна сьогодні – як щойно охрещена дитина,яка отримала Господнє благословення», – зауважив Валерій Коровій.




Переглядів: 3141
Поширень: 0

Останні новини