У шаховому чемпіонаті Вінниці учні перемогли тренерів

У Вінницькій шаховій школі відбувся традиційний відкритий чемпіонат Вінниці серед чоловіків та жінок з класичних шахів. Грали всі разом за швейцарською системою в 9 турів. Шахісти за новорічні свята занудьгували за шахами, тому всі чекали перший відповідальний турнір на Вінниччині в 2019 році з нетерпінням, адже по добрій традиції вже багато років поспіль чемпіонат Вінниці проводиться в одні і ті ж строки в кінці січня.

Після перших 3-х турів лідерство захопили міжнародний майстер, тренер вінницької шахової школи Володимир Вусатюк та його учень Дмитро Щербина. В результаті запеклої боротьби сильнішим виявився молодший за віком і званням. Слід відмітити, що Дмитро в 3- турі обіграв автора цих рядків. Дві перемоги над двома досвідченими міжнародними майстрами, до того ж провідними тренерами, так психологічно надихнули молодого 15 річного шахіста, що далі лідерство було вже не втрачено.

Вітаємо Дмитра Щербину з великим успіхом, гордимося що виховали ще одного сильного шахіста і бажаємо не зупинятись на досягнутому і підкорювати нові вершини. А от за інші призові місця була запекла і непередбачувана боротьба і все вирішилось в останніх турах.

Срібну нагороду вдалося вибороти директору МДЮСШ №6 Миколі Боднару. Бронза в діючого чемпіона Вінниччини Олега Биковського. Трішки не вистачило по коефіцієнту зайняти 3 місце Володимиру Вусатюку – 4 місце.

А от виступ 11 річного Юрія Штомпеля 5 місце видатне досягнення, враховуючи сильний склад чемпіонату. Юра ще й на ціле очко перевиконав норматив КМС і будемо чекати присвоєння Федерацією шахів України цього високого звання. 6 і 7 місця в майстрів Владислава Лукіянчука і Артура Роєнка. І високе 8 місце виборов ще один молодий шахіст вінницької шахової школи 10 річний Максим Біленький. 

В заліку серед жінок чемпіонкою стала вихованка МДЮСШ №6 Карина Степанюк, 2 місце в тренера школи Лесі Косіч, і третє зайняла багаторазова чемпіонка і призерка чемпіонатів України серед однолітків 12 річна Вікторія Біляк.                      


Теги: шахи Спорт

Переглядів: 2622
Поширень: 0

Останні новини