Ріпчасте джерело вітамінів та антиоксидантів, або 5 причин не відмовлятись від цибулі

Попри здатність з першого погляду довести людину до сліз, вона має неабиякі цілющі здібності. Ще Гіппократ радив вживати цей овоч хворим, що страждають ожирінням, подагрою, ревматизмом.

Цибуля – смачний та універсальний продукт, адже її користь для організму неоціненна. Принаймні у цьому переконують дієтологи.

Ми підібрали топ-5 причин включити цей овоч до свого раціону харчування:

    Аліцин, який додає цибулі різкий запах і смак, має антибактеріальну властивість. Завдяки йому з організму виводяться токсичні речовини, а цибулевий сік руйнує бактерії, відповідальні за інфекції шкіри. В одній цибулині міститься 20 % вітаміну С, 10 %  вітаміну В6, калію та кальцію. Останні зміцнюють кістки та покращують діяльність серцево-судинної системи. Тож, така властивість буде корисна для людей похилого віку. Інулін, який міститься в цибулі, допомагає попереджувати закрепи, регулює цукор в крові, покращує поглинання організмом корисних речовин. Завдяки вмісту кверцетину, потужної протизапальної речовини, цибуля володіє протираковими властивостями. Цибулеві маски для волосся вже після декількох застосувань помітно поліпшать стан вашого волосся. Основним елементом такої маски є кашка з м’якоті корнеплоду, натертого на дрібну тертку.

 Цей овоч - має багатовікову історію. Малюнки цибулі виявлено навіть в єгипетських пірамідах, яким понад 6 тисячоліть. А ще її давали рабам, котрі їх зводили, адже цибуля успішно запобігала поширенню епідемій. Завдяки римлянам вона потрапила до Європи, а Христофор Колумб розповсюдив її за океаном.

А що ж робити із запахом, який залишає цілющий овоч у нашому роті? Для того, щоб його позбутись, потрібно "закусити" свіжою петрушкою, підгорілою скоринкою хліба, або підсмаженими горіхами.


Переглядів: 1858
Поширень: 0

Останні новини