Вже кожен другий вінничанин обрав свого лікаря

У Вінницькій області свого лікаря обрав кожен другий мешканець - 51,2%! Про це на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук повідомила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

"Наступні два лідери - Полтавська та Харківська області, там лікарів обрали трохи менше половини людей (45,5% і 43,1% відповідно).

Активні регіони - це драйвери змін.

Місцева влада, керівники медзакладів, медичні працівники, які докладають зусилля заради своїх мешканців і пацієнтів, швидше за всіх отримають результат. Власне, вже отримали. Адже принцип “гроші за пацієнтом” цього місяця приніс #перемоги для медзакладів по всій країні. Вже з перших проплат НСЗУ Національна служба здоров'я України у медзакладів, які активно підписували декларації з пацієнтами, суттєво збільшилося фінансування.

Кілька прикладів:

Центр первинної допомоги в селищі міського типу Міжгір'я на Закарпатті за старої системи отримував 1,05 млн грн щомісяця (з січня по червень), а сьогодні отримав від НСЗУ вдвічі більше - понад 2,13 млн грн.

Балта Одеської області - 1,3 млн замість 720 тис. (+80%)

Кременчук (ЦПМСД №3) - 4 млн замість 2,4 млн (+70%)

Чугуїв Харківської області - 1,04 млн замість 800 тис.(+31%)

Це лише початок, адже українці продовжують підписувати декларації. Зростатиме кількість декларацій, збільшуватиметься і дохід. Проста арифметика змін, яка дасть в результаті якіснішу та доступнішу медичну допомогу для пацієнтів і кращий заробіток для лікарів", - повідомила У.Супрун



Переглядів: 2051
Поширень: 0

Останні новини