«Нові вінничани» представили свої підприємства на Всеукраїнському Форумі у Запоріжжі

У Запоріжжі відбувся Форум Проекту «Економічні можливості постраждалим від конфлікту», під час якого пройшов ярмарок підприємств, що були створені внутрішньо переміщеними особами, людьми з інвалідністю та ветеранами АТО завдяки підтримки Проекту.

Протягом 2 років у 8 областях України, та у Вінницькій області зокрема, реалізовувався проект USAID «Економічні можливості постраждалим від конфлікту». У Вінницькій області партнером Проекту виступила Вінницька громадська організація «Інформаційно-просвітницький центр «Вісь», на базі якої був створений Центр підтримки малого бізнесу та самозайнятості. За час Проекту у Вінницькій області пройшли навчання бізнес-навичкам 169 осіб постраждалих від конфлікту, 19 випускників цих курсів отримали гранти на створення власної справи. Ще 7 вже існуючих підприємств отримали гранти для розширення і створили нові робочі місця.

Під час Ярмарку, що передував Форуму, грантери Проекту представили свої новостворені бізнеси. З Вінниччини до Запоріжжя приїхали: Олександр Пчелінцев, який представив свою майстерню сувенірів з дерева «Робінвуд» (Олександр – внутрішньо переміщена особа (ВПО) з Донецьку), Тетяна Шведова та її Солодка майстерня «Пряня» з м. Козятин (ВПО), Олена Мялук та її швейна майстерня «Leneli» з Козятину (ВПО), Тетяна Вакулич та Ірина Зіміна, які після переїзду з Донецьку до Вінниці створили компанію з виготовлення шкіряних сумок та аксесуарів «Wellbags». Відео з історіями деяких учасників з Вінницької області на YouTube.

Проект сприяв створенню економічних можливостей для постраждалих від конфлікту на сході України та працював у 2 напрямках – створення робочих місць у співпраці з існуючими бізнесами, а також навчання бізнес-навичкам самих людей, які постраждали від конфлікту – внутрішньо переміщених осіб, ветеранів АТО, людей з інвалідністю та інших. Навчальна програма була розроблена партнером Проекту компанією Бізнес Арена, яка підготувала також команду тренерів для областей

Директорка Проекту «Економічні можливості постраждалим від конфлікту» Наталія Карбовська запевнила, що незважаючи на закриття Проекту, Український жіночий фонд і 8 партнерських організацій продовжать свою роботу і сприятимуть розвитку малого бізнесу у регіонах. Наталія нагадала, що за час Проекту центрами надано підприємцям 4 тисячі юридичних консультацій.

Голова ГО «Вісь» Світлана Дубина та тренерка Проекту у Вінницькій області Маргарита Хазіна взяли участь у представлені результатів Проекту та обговоренні під час панельної дискусії. Вони поділились досвідом проведення мотиваційних та освітніх занять для потенційних підприємців і запевнили, що вони працюватимуть над забезпеченням сталості результатів Проекту.

Також продовжить працювати сайт Проекту www.eopac.org.ua, на якому окрім історій учасників та учасниць Проекту також зібрані корисні поради щодо ведення бізнесу.



Переглядів: 2858
Поширень: 1

Останні новини