Податківці поспілкувалися з головами ОСББ

Про особливості річної звітності та оподаткування розповідали представники ГУ ДФС у Вінницькій області на зібранні голів ОСББ у Вінницькій міській раді. Насамперед учасників ознайомили з переліком податкових звітів, декларації, повідомлень, які об’єднання співвласників багатоквартирних будинків як неприбуткові організації мають подавати до контролюючих органів відповідно до чинного податкового законодавства. Заступник начальника відділу комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області Лариса Павлюк акцентувала увагу на необхідності дотримання податкового та трудового законодавства під час виплати доходів фізичним особам; особливостях нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;  подання повідомлення про прийняття працівника на роботу (відповідно до постанови КМУ від 17.06.2015 №413); порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма 1ДФ).

Детально про заповнення Звіту про використання доходів (прибутків) неприбутковою організацією розповіла головний державний ревізор-інспектор управління податків і зборів з юридичних осіб ГУ ДФС у області Ольга Чаленко. Вона акцентувала увагу на тому, що обов'язковими умовами для неприбуткових організацій є використання своїх доходів виключно для фінансування видатків на своє утримання, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених установчими документами (пп. 133.4.2 п. 133.4 ст. 133 ПКУ) та пояснила податкові наслідки втрати ознаки неприбутковості.

Серед інших питань, що розглядалися, – звітність по платі за землю. Працівник Вінницького управління ГУ ДФС у області Валерій Мудрик розповів про види правовстановлюючих документів на землю, витяг з Держгеокадастру про грошову оцінку земель та ознайомив зі ставками земельного податку на 2019 рік, передбаченими рішенням Вінницької міської ради від 27.06.2018 №1231.

Голови правління ОСББ мали нагоду також поспілкуватися з профільними фахівцями стосовно особливостей монетаризації субсидій населенню.



Переглядів: 2818
Поширень: 0

Останні новини