Вінницький ансамбль танцю «Радість» підкорює Європу

Літо – пора відпочинку та розваг передусім для дітей. Але цей відпочинок може бути цікавим, барвистим, пізнавальним і активним, яким є для учасників Народного художнього колективу ансамблю танцю «Радість» КЗ «Вінницький міський палац дітей та юнацтва ім. Л.Ратушної».

В кінці червня, на початку липня наймолодші учасники ансамблю «Радість» взяли участь в Міжнародному дитячому фестивалі в м. Айвалик, який розташований на березі Егейського моря. Концерти в амфітеатрі м. Айвалика, та в курортному місті Сарім-Саклі, купання в Егейському морі, морські прогулянки на пароплаві, цікаві екскурсії подарували справжнє свято маленьким учасникам ансамблю.

В цей час концертний склад ансамблю «Радість» взяв участь в Х Міжнародному фольклорному фестивалі «Данецаре», що проходив в німецькому місті Ерфурті. Фестиваль «Данецаре» проводиться один раз на два, три роки. На цей фестиваль поступило 150 заявок від колективів з усього світу. І нам було надзвичайно приємно, що саме  наш ансамбль отримав запрошення взяти участь в цьому фестивалі разом з колективами зі США, Сербії, Еквадору, Словаччини, Мексики, Східного Тимору та Німеччини. Наш колектив вже вдруге брав участь у фестивалі в Ерфурті і був єдиним дитячим колективом на цьому фестивалі.

Програма фестивалю була надзвичайно насиченою. За 4 дні колектив дав 10 концертів (по 2-4 концерти на день). Більшість концертів відбувалися на сценах, які були встановлені на площах в старовинній частині міста, на високій горі у фортеці Петерсберг, в торгівельному центрі. Всі колективи показали дуже високий рівень виконавської майстерності, але глядачі особливо гаряче приймали наших танцюристів. Всі виступи закінчувалися оваціями та вигуками «браво». На Гала концерті всі групи випустили в небо голубів та говорили про мир в усьому світі.

Наш колектив постійно відчував підтримку наших земляків, які зараз проживають в Ерфурті. Багато з них відвідували всі наші концерти, а представники  товариства сприяння українській греко-католицькій громаді Тюрінгії зробили подарунки кожній дитині.

Ансамбль «Радість» повернувся до Вінниці лише на один день, щоб зібрати речі, та вирушити до сонячної Італії та Австрії… (Далі буде).

 



Переглядів: 5957
Поширень: 0

Останні новини