Нацгвардійці здали кров для потреб вінницьких лікарень

Гвардійці оперативного полку імені Івана Богуна, що дислокується в місті Калинівка, провели День донора. Більше 60 військовослужбовців добровільно здали майже 27 літрів крові.

Бути донором на сьогоднішній день є дуже відповідальна та почесна справа, адже – це добровільне надання своєї крові чи її компонентів для подальшого переливання хворим, що цього потребують. Пропаганда донорства є невід'ємною частиною моральних засад донорського руху, обумовленого добротою, гуманізмом, милосердям людей, що безкорисливо надають свою кров хворим.

Саме з такою метою військовослужбовці полку оперативного призначення  Національної гвардії України прийняли участь по здачі крові для потреб лікарень Вінницької області, аби врятувати чиєсь життя чи здоров’я.

«Здача крові,  в першу чергу  - це допомога людям, які цього потребують. В деяких лікарнях певних груп крові просто не вистачає. З іншого боку - це корисно для здоров’я, а саме профілактика серцево-судинних захворювань, імунної системи, порушень травлення, роботи печінки і підшлункової залози», – зазначив начальник медичної служби військової частини майор медичної служби Микола Рябоконь.

«У мене – третя плюс, - розповідає старший сержант  Віра Поліщук- здавати кров зовсім не боляче та не страшно, як говорили. Але головне, приємно визнавати, що можеш цим врятувати чиєсь життя».

Вся зібрана кров пройде ретельну перевірку в лабораторії центру, буде відповідним чином оброблена та використана для потреб тих, хто зараз лікується в медичних закладах Вінницької області.

На завершення акції лікарі подякували гвардійцям та зазначили, що всі вони завжди залишаються вірні своєму народу незалежно, чи це здача крові, чи захист держави.



Переглядів: 2212
Поширень: 0

Останні новини