Як перетворити забруднене Вишенське озеро на рекреаційну та туристичну зону?

14 березня о 15:00 в хабі “Місто Змістів” (вул. Пушкіна, 11) відбудеться публічна консультація із заінтересованими сторонами щодо очищення водойми та відновлення прибережної зони Вишенського озера у м. Вінниця.

Вишенське озеро є улюбленим місцем для відпочинку багатьох вінничан. Утім, водойма – найбільш забруднена у місті. Востаннє озеро чистили ще у 80-их роках і сьогодні через незадовільний стан водойми люди не можуть у ній купатися. Вінничани неодноразово збирали підписи й подавали петиції про очищення водойми до міської ради, проте коштів у бюджеті до сих пір так і не знайшли.

Тоді представники громадської ради при Вінницькій Державній екологічній інспекції вирішили відновити озеро самостійно, зокрема провели робочі групи й готові до створення комплексного плану з очистки Вишенського озера.

Громадська організація ГО “Центр UA” разом із представниками громадської ради при екоінспекції, міської ради, експертами, активістами та мешканцями обговорять питання очистки водойми та відновлення рекреаційної зони.

Питання публічної консультації:

    Як очистити Вишенське озеро та запобігти його подальшому забрудненню? Які ресурси можливо залучити для очищення озера та як розподілити відповідальність за вирішення проблеми? У який спосіб мотивувати мешканців підтримувати Вишенське озеро в чистоті?

Учасники публічної консультації:

Леся Найчук, голова громадської ради при ДЕІ у Вінницькій області; Сергій Кожухівський, директор Парку дружби народів; Христина Коваленко, голова ГО “Впливові люди”; Олена Данілова, представниця ГО “Центр UA”; Список спікерів доповнюється. 

За додатковою інформацією звертайтесь до Олени Данілової — (097) 61 311 51.



Переглядів: 7682
Поширень: 0

Останні новини