Вінничани можуть проголосувати за пріоритети дій Уряду

Залишилося 4 дні до завершення онлайн-голосування, яке визначить нові пріоритети дій Уряду України на 2018-2020 роки. В рамках Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» вперше кожен бажаючий громадянин України може проголосувати за пріоритети роботи Уряду й обрати най актуальніші напрямки. Це нагода чітко висловити суспільний запит до виконавчої влади. Онлайн-голосування триватиме до 20-го липня 2018 року включно.

Віддати свій голос можна за посиланням

Щоб проголосувати, слід зробити наступні кроки:

зареєструватися на платформі Discuto; підтвердити свою особу із власної електронної скриньки; після підтвердження обрати пріоритети; під час обрання необхідно ставити «вподобайки» або «антивподобайки», а також коментувати свої рішення в графі «коментарі»; шляхом голосування потрібно визначити 10-15 пріоритетів з 24-х, які увійшли до переліку пропозицій.

Для довідки:

Обрання відбувається поміж 24 заходів:

впровадження електронної системи для розкриття інформації про вартість інфраструктурних об’єктів (зокрема доріг); створення відкритої системи торгів арештованим майном; впровадження системи електронних аукціонів для забезпечення публічного продажу активів та майна; підвищення громадського контролю за здійсненням державних закупівель в системі «ProZorro»; підвищення прозорості використання бюджетних коштів шляхом створення інформаційно-аналітичної системи «Прозорий бюджет»; створення електронної системи, яка забезпечить прозорість проведення конкурсів (програм, проектів), розроблених громадськими організаціями; впровадження механізмів верифікації інформації щодо кінцевих бенефіціарних власників підприємств, установ та організацій; підвищення рівня знань з питань антикорупційної політики серед державних службовців та працівників органів місцевого самоврядування; створення загальнодержавної електронної системи «Відкрите довкілля» - публічний доступ до екологічної інформації (даних); упорядкування державних реєстрів/баз даних природних ресурсів України з метою створення сприятливих умов дляздійснення господарської діяльності; підвищення рівня контролю за використанням біоресурсів України; створення відкритих інтерактивних карт стану забруднень навколишнього середовища в Україні; створення онлайн-карт територій забруднених мінами та вибухонебезпечними залишками війни; запровадження пріоритетних адміністративних послуг, які можуть надаватися в електронній формі; підключення до системи електронної взаємодії тридцяти пріоритетних державних інформаційних ресурсів; створення онлайн-платформи для ефективної взаємодії органів виконавчої влади з інститутами громадянського суспільства; відкриті онлайн-дані щодо видобувних галузей в Україні; створення національної освітньої електронної платформи; створення двох порталів відкритих статистичних даних щодо загальної середньої та вищої освіти – з метою децентралізації освітнього процесу; забезпечення вільного доступу до інформації про суб’єктів освітньої діяльності; забезпечення можливості перевірки документів про освіту в електронній формі; вільний доступ цифрових копій академічних текстів; створення інформаційного порталу, що містить про інформацію про заклади, які надають первинну медичну допомогу; відкриття інформації щодо проектів, які реалізуються за підтримки міжнародних фінансових установ та організацій. 

Долучайтеся! 

Контактна інформація:

Вінницька обласна правозахисна організація «Джерело надії»

main@springofhope.org.ua 

Опитування здійснюється у рамках реалізації міжнародної Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». Це потужний і дієвий проект, який дозволяє громадськості брати безпосередню участь у визначенні пріоритетів діяльності Уряду і, відповідно, впливати на процес прийняття необхідних рішень в країні, сприяти відкритості влади, здійснювати контроль за виконанням прийнятих рішень.

Ініціатива діє в Україні з 2011 року і саме завдяки їй було розроблено і  впроваджено такі важливі і системні зміни як система «Відриті дані» - доступ до інформації органів влади; єдиний веб-портал публічних державних закупівель «ProZorro»; систему електронного декларування; відкрито ЦНАПи – центри надання адміністративних послуг;  єдиний веб-портал використання бюджетних коштів – публікуються трансакції казначейства, договори державних та комунальних підприємств; впроваджено державне фінансування політичних партій та інше.

Впродовж липня – серпня 2018 року у Вінницькій, Житомирській, Кіровоградській, Полтавській, Чернігівській областях відбудеться низка заходів для представників громадськості, органів влади та місцевого самоврядування, ЗМІ, бізнесу щодо обговорення плану дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» на 2018-2020 роки. Публічне обговорення плану заходів реалізовується ГО «Громадський холдинг «ГРУПА ВПЛИВУ» (м. Київ), у партнерстві з ГО «MART» (м. Чернігів), ВОПО «Джерело надії» (м. Вінниця), ГО «Територія успіху» (м. Кропивницький), МГО «Сучасний формат» та ГО «Інститут аналітики та адвокації» (м. Полтава) в рамках спільного проекту «Обговорення та презентація плану дій України в рамках Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» на 2018-2020 роки».



Переглядів: 1985
Поширень: 0

Останні новини