У ДонНУ ім. Стуса пройшов День відкритих дверей

17 березня у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса відбувся День відкритих дверей. 

Актова зала головного на кілька годин стала інтерактивним майданчиком, на якому старшокласники разом із батьками та друзями могли не лише отримати інформацію про той чи інший факультет та інститут, а й взяти участь у експериментах, дослідах та інтерактивах.

Офіційна частина заходу розпочалася з вітального слова ректора ДонНУ імені Василя Стуса Романа Гринюка, який звернувся до усіх присутніх: «Радий усіх вас вітати в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса. П’ять рік поспіль ми, змінивши юридичну адресу, працюємо на Вінницькій землі. Наш Університет – це не просто звичайний ЗВО, яких в України близько 400, це колектив однодумців, патріотично налаштованих людей, який має за плечима 80-річний досвід підготовки фахівців, тяглість і неприривність функціонування наукових шкіл за різними напрямами суспільного життя, свої традиції, а це – особливий світоглядний простір та корпоративний дух. Вважаю, найголовнішим для людини, яка вступає до вишу є інновації, досвід і вміння навчати».

Проректор з науково-педагогічної роботи, стратегічного розвитку та інновацій Тетяна Нагорняк презентувала 8 факультетів та навчально-науковий інститут хімії Стусівського університету. Також Теяна Леонтіївна акцентувала увагу на тому, що цьогоріч у виші вперше відкрито такі освіті програми як: «Цифрова журналістика, «Комп’ютерна фізика», «Публічна та міжкультурна лінгвістика», «Публічна політика та адміністрування», «Публічна історія», «Міжнародні комунікації та медіація в умовах конфліктного регулювання».

Серед запрошених гостей - директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко, який звернув увагу абітурієнтів та їхніх батьків на тому, що до завершення реєстрації на ЗНО залишився тиждень: «Якщо ви зробили помилку у виборі предметів, а сьогодні прийшли на зустріч і подивилися, що Ваша комбінація не є оптимальною, або якщо ви зареєструвалися на три предмети, а проігнорували четвертий і не дали собі можливість вибору, то у вас ще є можливість повернути нам сертифікат і пройти перереєстрацію. Найбільш типова помилка під час реєстрація – це неоптимальний вибір предметів. Вчора у нас відбулося пробне тестування з української мови та літератури. У нас 70% випускників 11 класів зареєструвалося на пробне тестування, тобто вони мотивовані. Вчора понад 8 тис. учасників спробували свої сили. Із досвіду можу сказати, що результат пробного тестування завжди на 10-15 балів буде нижчим, ніж під час основного тестування».

Абітурієнти, котрі пройшли пробне тестування, побачили свої помилки, ще мають час для удосконалення своїх знань. 25 березня повністю завершується реєстрація і переважна більшість сертифікатів надійде до навчальних закладів або на домашню адресу. 21 травня розпочинається основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. 

Відповідальний секретар Приймальної комісії Олексій Барибін надав поради абітурієнтам та батькам, роз’яснив деталі умов вступу до ДонНУ імені Василя Стуса: «Якщо говорити про подання заяв на бюджет, то ви матимете можливість подати 7 заяв на 4 спеціальності. Зважайте на пріоритетність. 10-22 липня – відбуватиметься прийом заяв. 26 липня – відбуватиметься формування рейтингових списків і 31 липня – будуть розміщені рекомендації для зарахування на бюджет. Звертаю вашу увагу, до 30 липня жоден університет  не буде знати осіб, які в рамках їхніх пропозицій, будуть мати можливість бути зараховані на бюджет».

Також усім вступникам варто звернути увагу на регіональний коефіцієнт, який буде враховуватися при вступі у ЗВО, адже у вінницьких вишів він становить –1,02, а у ДонНУ імені Василя Стуса, зважаючи на те, що він переміщений і вважається університетом Донецької області – 1,04. У Стусівському університеті рейтинговий бал вступників буде вищим у порівнянні з іншими вишами, які мають нижчий коефіцієнт. Багато абітурієнтів вже визначилися з фахом, тому усі запитання школярі та батьки могли поставити безпосередньо деканам та представникам факультетів.



Переглядів: 4222
Поширень: 0

Останні новини