Вінничан запрошують долучитися до висадки дерев у парку лікарні ім. Ющенко

Мальовничий парк на території обласної психоневрологічної лікарні імені О.І.Ющенка буде оновлений і збільшений вдвічі. Про це сьогодні під час прес-конференції  повідомили  головний лікар Вінницької обласної клінічної психоневрологічної лікарні ім. акад. О.І.Ющенка Вінницької обласної Ради Софія Кучерук  та депутат міської ради, заступник генерального директора концерну «Поділля» Андрій  Очеретний.

Розповідаючи про упорядкування паркової зони на території медичного закладу Софія Кучерук  запросила усіх небайдужих вінничан  долучитись до висадки молодих дерев замість старих, пошкоджених  негодою і вирізаних через аварійну небезпеку.

«У зв’язку з тим, що паркова зона на території нашої лікарні є досить старою (більшість дерев були висаджені навесні 1899 року) нині частина дерев стала аварійно небезпечною для відвідувачів парку та пацієнтів лікарні. Тож  наприкінці 2018 та на початку 2019 р.р. на підставі рішень державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Вінницялісозахист» та дозволів від Департаменту міського господарства була проведена аварійна вирубка, зрізано  331 дерево. Останній буревій поламав  ще 12 дерев, які  раніше не вважались небезпечними, тож наразі виникла нагальна потреба у висадці нових  саджанців на місці зрубаних»,- зазначила головний лікар Вінницької обласної психоневрологічної лікарні ім. О.І.Ющенка Софія Кучерук.

На 23 березня заплановано провести омолодження парку шляхом висадки 700 дерев різних місцевих порід: липа, дуб, ясен, береза, клен, граб та ялинка.

Саджанці надані  концерном «Поділля», який із 2010 року допомагає лікарні у благоустрої цієї пам’ятки садово-паркового мистецтва.

Заступник генерального директора концерну «Поділля» Андрій  Очеретний повідомив, що за цей час було заасфальтовано пішохідну алею, встановлено лавки для відпочинку та сміттєві баки, облаштовано теренкур для лікувальних піших прогулянок.

Учасники прес-конференції зауважили, що облаштування паркової зони не полягатиме лише у висадці молодих дерев: «Старі великі пеньки, які добре збереглися перетворимо на лавочки, а трухляві пні облагородимо декоративними клубовими острівцями. Жодного будівництва на території парку ми не плануємо, хіба що на майбутнє хочемо перебудувати і обладнати існуючий спортивний майданчик »,- запевнила Софія Кучерук.

Усіх бажаючих допомогти в озелененні парку на території обласної лікарні ім.О.І.Ющенка організатори запрошують  23 березня на 9:00 зібратись  біля центрального входу до лікарні з вул. Пирогова та  долучитись до висадки молодих дерев.

Робочий інвентар та полив  дерев  буде забезпечено. Надалі догляд  за молодими  саджанцями забезпечать працівники Вінницької обласної клінічної психоневрологічної лікарні ім. акад. О.І.Ющенка.




Переглядів: 4777
Поширень: 1

Останні новини