Населення боргує КП "Вінницяміськтеплоенерго" майже 150 млн.грн. за опалення та гарячу воду

таном на сьогодні, 20 березня, рівень розрахунку населення за послуги, спожиті в минулому місяці, який станом на сьогодні  сягає лише 49% від усієї суми нарахувань!  Загалом населення заборгувало 148,5 мільйонів гривень за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання!

Вкотре наголошуємо, від рівня розрахунку споживачів за послуги залежить рівень розрахунку підприємства з НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ, який зараз на критичному рівні – 86%. 1 відсоток – це близько 25 мільйонів гривень.

Якщо до 1 квітня КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» не збільшить рівень розрахунку з НАК «Нафтогаз України»,  мова може йти про відсутність номінацій на природний газ для виробництва теплової енергії і як наслідок – місто може залишитися без послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання!

Вкотре нагадуємо про необхідність вчасно сплачувати рахунки за спожиті послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання! Інакше на боржника чекає ряд санкцій.

Санкції, що загрожують боржникам при несплаті за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання:

штрафи: разом із сумую боргу зростатимуть і штрафні санкції, які потрібно буде додатково сплатити. Для прикладу, наведемо цифри. Якщо сума заборгованості приблизно 5 000 грн., відповідно до чинного законодавства (Постанова Кабінету Міністрів України №630) штрафні санкції нарахують у розмірі 3%, відповідно штраф зросте до 150грн. У декого суми заборгованості перевищують 10 000 грн. Для таких боржників розмір штрафних санкцій відповідно дорівнюватиме 300 грн і вище відповідно до суми боргу. Якщо говорити про найбільшого боржника підприємства (сума боргу 275 тисяч гривень без нарахувань за грудень). Від його заборгованості 3% - це 8 250 гривень. судовий збір: при подачі позовної заяви до суду позивач (в даному випадку теплопостачальне підприємство) сплачує судовий збір. Після прийняття рішення судом на користь позивача судовий збір стягується з боржника. З 1 січня 2019 року відповідно до Закону України “Про судовий збір” мінімальна ставка судового збору становить 1921 гривню (1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 350 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб). виконавчий збір: після прийняття судом рішення про стягнення з боржника заборгованості, справа передається в органи державної виконавчої служби (ДВС). Відповідно до Закону України «Про державне провадження» з боржника стягується виконавчий збір – 10% від суми боргу, що підлягає стягненню. Крім того, боржник, який прострочив виконання грошового зобов'язання, на вимогу кредитора зобов'язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми. Заборона виїзду та арешт майна: До боржників може бути застосовано заборону виїзду за кордон та накладено арешт на все рухоме та нерухоме майно. пеня: Законом «Про житлово-комунальні послуги» з 1 травня передбачено пеню за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг. За кожен день затримки з оплатою нараховуватиметься пеня в розмірі 0,01%. Нарахування пені починатиметься з першого робочого дня після 20 числа (крайній термін сплати за комунальні послуги). внесення до єдиного реєстру боржників: В Україні діє єдиний реєстр боржників. Якщо Ви не сплачуєте за послуги вчасно та в повному обсязі, то автоматично потрапляєте до даного реєстру. неможливість отримати субсидію: якщо ви матимете заборгованість за послуги понад 340 гривень, прострочену більше місяця,  субсидія на новий період 2019-2020 рр. призначатися не буде.

Пам’ятайте – борги нікуди не дінуться! Будьте відповідальними та свідомими по відношенню до теплопостачального підприємства!



Переглядів: 2504
Поширень: 0

Останні новини