За три доби вінницькі поліцейські виявили 6 "нелегалів"

З метою контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері, виявлення фактів незаконного перебування на території області іноземців або осіб без громадянства, а також попередження вчинення ними інших правопорушень з 1 березня на Вінниччині поліцейські спільно з працівниками Державної міграційної служби та прикордонниками проводять профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант». Правоохоронці виявили перших правопорушників.

З 1 по 15 березня тривав підготовчий етап профілактичної операції «Мігрант», а з 16 березня поліцейські спільно з працівниками Державної міграційної служби та прикордонниками відпрацьовують його практично.

Правоохоронці перевіряють громадські місця, місця великого скупчення людей – вокзали, ринки, магазини, навчальні заклади, гуртожитки, готелі.

Як розповів начальник управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП у Вінницькій області Кирило Доценко, з початку практичного етапу профілактичних заходів працівники поліції, спільно з працівниками Державної міграційної служби та прикордонниками затримали 6 іноземних громадян, які перебували на території країни з порушенням міграційного законодавства. На правопорушників складені адмінпротоколи за ч.1 ст. 203 КУпАП (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні). Наразі вирішується питання про примусове видворення та повернення правопорушників у країни походження.

Так, поліцією затримано громадян Узбекистану, Азербайджану та Молдови, які перебували на території України з порушеннями.

19 березня у Вінниці правоохоронці затримали трьох громадянок Таїланду, як перебували на території України з порушенням міграційного законодавства. Правопорушниць затримали в одному з масажних салонів м. Вінниці.

До адміністративної відповідальності також притягнуто двох осіб, які незаконно працевлаштували чотирьох з вищезазначених осіб.

Профілактичні заходи по операції «Мігрант» продовжуються.



Переглядів: 3169
Поширень: 0

Останні новини