22 березня вінницька громада прощатиметься із Почесним громадянином міста Вінниці Віталієм Газінським

​20 березня 2019 року на 74-му році пішов з життя засновник та керівник всесвітньовідомого академічного міського камерного хору «Вінниця», заслужений працівник культури України, народний артист України, професор, Почесний громадянин міста Вінниці Віталій Іванович Газінський. 

Вінниця втратила натхненника, організатора, душу колективу, справжнього вчителя та незмінного керівника хору «Вінниця» Віталія Газінського. Він був  професіоналом своєї справи, який умів організувати та згуртувати навколо себе поціновувачів музики. Він був закоханий у хорове мистецтво і завдяки його багаторічній самовідданій праці вінницький хор став відомим у всьому світі.  

Талановитий музикант і педагог, енергійний і вольовий диригент, народний артист України, професор Віталій Газінський виховав майже усіх співаків капели, став її засновником і до кінця свого життя був незмінним її керівником.  За час існування хор «Вінниця» неодноразово представляв Україну на престижних європейських хорових конкурсах та фестивалях. 

Вінницький камерний хор неодноразово визнавався одним із найкращих колективів України  за підсумками звітів майстрів мистецтв та  народної творчості, а також переможцем міжнародних фестивалів. Щорічно колектив давав близько 60-ти концертів як на Вінниччині, так і у різних куточках нашої держави та за її межами. Віталію Газінському вдалося створити один із найкращих хорових колективів нашої держави. 

Віталій Іванович був відомим фахівцем хорової справи, знавцем природи співочого голосу, композитором та аранжувальником. Мав бездоганний музичний смак, працелюбність та працездатність, такт в поєднанні з глибокою ерудицією та широтою художніх інтересів, рідкісне почуття гумору. 

Серце Почесного громадянина Вінниці зупинилося на 74 році життя. Прощання із Віталієм Газінським відбудеться в залі Вінницької обласної філармонії (Хмельницьке шосе, 7) в п'ятницю, 22 березня, о 12:00

Вінницький міський голова Сергій Моргунов, Вінницька міська рада, члени виконавчого комітету міської ради глибоко сумують від втрати і висловлюють щирі співчуття родині.  

Світла пам’ять про Віталія Газінського назавжди збережеться в наших серцях.



Переглядів: 2488
Поширень: 0

Останні новини