У ДонНУ пройшов День Кар’єри ЄС

20 березня на базі Інформаційного центру ЄС у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні пройшов День Кар’єри ЄС в рамках проекту «Інформаційна підтримка молодіжних Мереж ЄС в Україні».

Другий рік поспіль Стусівський університет виграє заявку на проведення цього заходу та запрошує студентську молодь, представників громадських організацій, бізнесу, державних службовців та активних молодих громадяни ознайомитися та поширити інформацію про шляхи професійного зростання та кар’єрні можливості для молоді в контексті європейської інтеграції України.

У заході взяли участь представники програми Erasmus+, Бюро Програм Європейської Комісії «Креативна Європа», Європейської Ради аспірантів та молодих вчених, Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, науковці ДонНУ імені Василя Стуса тощо.

З вітальними словами до гостей та учасників заходу звернулися експертка проекту «Інформаційна підтримка молоді та Мереж ЄС в Україні» Марія Пашкова, керівник інформаційного центру ЄС в ДонНУ імені Василя Стуса, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зав’язків Тетяна Орєхова та начальник Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА Володимир Мережко. Тетяна Орєхова підкреслила: «Сьогодні європейський та національний ринок праці ставить нові виклики перед нашою молоддю. Для того, щоб випускники закладів були конкурентоздатними завтра ми маємо визначити разом їх траєкторію подальшого професійного розвитку, набуття нових затребуваних компетентностей та гнучких навичок. Саме цим завданням присвячена діяльність багатьох програм Європейського Союзу». Після церемонії офіційного відкриття учасники заходумоли чудову можливість взяли участь у ярмарку вакансій, поспілкувалися з представниками Європейських програм для молоді, представниками бізнесу, провідних компаній тощо.

Гості дізналися про світові/європейські тренди в питаннях розвитку професійних та гнучких компетентностей; про те, як задовольнити попит роботодавців у кваліфікованих кадрах; можливості навчання та стажування, отримали поради від професіоналів щодо працевлаштування, написання резюме, проходження співбесід, можливостей перетворення власних ідей у StartUp, а також мали змогу одразу взяти участь у співбесідах з представниками комерційних компаній та державних підприємств.

Учасники Дня кар’єри ЄС взяли участь у панельній дискусії «Найкращі професії майбутнього: чому варто інвестувати час зараз». Спікери дискусії, експерти з розвитку ринку праці: директор ДП «Електричні системи» Олександр Тищенко, начальник відділу кадрів ПАТ «Плазма Тек» Андрій Кузьменко, заступник директора Вінницького міського центру зайнятості Світлана Аляб’єва, професор кафедри менеджменту та поведінкової економіки Ольга Дороніна поділилися своїм досвідом, ознайомили гостей з вимогами роботодавців до професійних та «м’яких» компетентностей найманих працівників, проінформували про ситуацію на ринку праці Вінницького регіону: можливі вакансії та пропозиції роботи, розповіли як бути конкурентоспроможним через 20 років та розкрили секрети успішного пошуку роботи своєї мрії.

Кожен охочий мав змогу відвідати тренінги та удосконалити свої вміння і навички. Доцент кафедри підприємництва, корпоративної та просторової економіки, керуючий партнер «Сімейної школи економіки» Владислав Болгов провів тренінг «Start UP: від ідеї до власного бізнесу. Основні питання та проблеми стартаперів в регіоні». Доценти кафедри менеджменту та поведінкової економіки ДонНУ імені Василя Стуса Галина Середа та Клавдія Тахтарова розповіли як успішно пройти співбесіду на роботу своєї мрії та створити відео-резюме. Доцент кафедри цивільного права і процесу ДонНУ імені Василя Стуса, керівник юридичної клініки Лілія Амелічева запропонувала цікаві кейси про першу роботу.



Переглядів: 4013
Поширень: 0

Останні новини