Куди подівся бронзовий гусак?

Якщо одні птахи, із приходом весни, повертаються на батьківщину, то бронзовий «гусак», який мешкав на Київському мосту – "полетів" в майстерню до своїх авторів.

На акт вандалізму в спільноті «Чорний список Вінниця» у Фейсбук днями поскаржились вінничани.

«Хтось знає, що сталось з «Гусьом»? Була окраса мосту, а стала інсталяція-соціальний проект «Матері-одиночки»», - йдеться у публікації. Обуренням вінничан під постом – немає меж. Люди не розуміють, як можна зруйнувати одну з родзинок міста. 

Наразі, одна з 4 фігур - гусак, знаходиться в їхнього автора, скульптора Володимира Овраха. Митець працює над його реставрацією.

Фото одразу після встановлення фігурок (грудень 2019 року)

Як повідомили в муніципальній поліції, камер відеонагляду на цій ділянці поки що немає, тож зафіксувати, хто винен в пошкодженні - не вдалося.  Повернути ж металевого пернатого в сім’ю обіцяють наступного тижня. Начальник муніципальної поліції Віталій Чигур каже: разом з гусаком встановлять додаткові камери відеонагляду.

Нагадаємо, наприкінці минулого року на Київському мосту "оселились" незвичні тваринки. Тут встановили кошенят, які намагаються спіймати здобич, і пару голубів, і гусячу родину.




Переглядів: 3212
Поширень: 0

Останні новини