Аудитори Вінниччини виявили порушень на суму понад 1 млн грн у Вінницькій центральній районній клінічній лікарні

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області провели ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Вінницької центральної районної клінічної лікарні (далі – Лікарня) за період  з 01.01.2013 по 01.12.2018. Під час ревізії виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат на суму майже 340 тис. грн та інших фінансових порушень на суму понад 1 млн грн.

Аудитори встановили, що коштами загального фонду покрито видатки на нарахування та виплату премій, надбавок за складність та напруженість роботи лікарському персоналу, який надавав платні медичні послуги на суму майже 270 тис. грн.

Через завищення підрядними організаціями (приватним багатопрофільним малим підприємством «Будмонтажсервіс», приватним підприємством «Будівельник-А», суб’єктом підприємницької діяльності Голюк В.С. та товариствами з обмеженою відповідальністю «Енергоагроімпекс» та  «Іжва- ЛТД») обсягів та вартості ремонтно-будівельних робіт зайво витрачено коштів на суму понад 35 тис. грн.

Поряд з цим наслідком фінансових втрат коштів на суму понад 20 тис. грн  стало нарахування та перерахування єдиного соціального внеску на суми нарахованої компенсації за невикористані відпустки працівникам, які були виплачені після їх звільнення.

Під час ревізії виявлено операції з ресурсами, які були проведені з порушенням чинного законодавства, але не призвели до їх витрат. Зокрема, утворення штучної економії заробітної плати у 2015 та 2018 роках, через неприведення у відповідність бюджетних асигнувань, при скороченні штатної чисельності працівників на загальну суму понад 1 млн грн, які надалі використані на виплату премій працівникам Лікарні.

За недотримання законодавства з фінансових питань, 3 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, до Лікарні застосовано фінансові санкції у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та зупинення операцій із бюджетними коштами. За результатами ревізії головному лікарю Лікарні надіслано вимогу щодо усунення виявлених порушень та недопущення їх надалі.

Про результати ревізії поінформовано Вінницьку районну державну адміністрацію. Матеріали передано на розгляд Управлінню захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Повідомляємо, що зателефонувавши на «телефон довіри», який функціонує щодня, крім вихідних та святкових днів, з 09.00 до 18.00, а в п’ятницю з 09.00 до 16.45, кожен громадянин може повідомити про факти незаконного використання посадовими особами підприємств, установ та організацій бюджетних коштів. («Телефони довіри»: (044) 484-69-45 – апарат Північного офісу Держаудитслужби, (0432) 66-28-96 – Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області).

Крім того, в управлінні за номером (0432) 66-14-56 діє пряма «антикорупційна лінія», за якою можна повідомити про випадки зловживання посадовими особами Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області службовим становищем.



Переглядів: 2061
Поширень: 0

Останні новини