У Вінниці працівникам дитячих садочків та деяких інших виховних закладів піднімуть зарплатню

З 1 квітня буде встановлена набавка за складність та напруженість в роботі у розмірі 20 % посадового окладу педагогічним працівникам закладів дошкільної та позашкільної освіти. В результаті розмір заробітної плати зросте у 1675 працівників. Цю ініціативу міського голови Сергія Моргунова сьогодні підтримали депутати міської ради.  

Дане рішення було прийняте для підвищення соціальних гарантій та диференціації заробітної плати педагогічних працівників, які забезпечують надання дошкільної та позашкільної освіти дітям Вінницької міської ОТГ. 

«В рамках реформи освіти вчителям у школах підняли заробітну плату, а в дошкільній освіті (вихователі та керівники гуртків) підвищення не отримали. Тому було прийнято рішення на 20% зробити муніципальну надбавку від посадового окладу. З першого квітня заробітна плата зросте у працівників комунальних закладів дошкільної освіти міста усіх типів. Також – у дошкільному відділенні комунального закладу «Деснянський навчально-виховний комплекс: початкова школа – заклад дошкільної освіти Вінницької міської ради». Зарплата зросте й у дошкільному відділенні комунального закладу «Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІ ступенів з дошкільним відділенням для дітей з вадами фізичного розвитку» та у КЗ «Вінницький міський палац дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної». В цілому муніципальну надбавку отримають 1675 працівників», - зазначив міський голова Сергій Моргунов. 

Кошти на надбавки педагогічним працівникам передбачені в бюджеті Вінницької міської об’єднаної територіальної громади.




Переглядів: 2982
Поширень: 1

Останні новини