Що можна оновити у ноутбуці

Як тільки ваш ноутбук стає на кілька років старше за флагманську версію, ви стикаєтеся з цим знайомим питанням: чи варто оновити або просто купити новий ноутбук? Очевидно, що новий ноутбук буде коштувати більше, а оновлення буде дешевше, але дешевше не завжди найкращий варіант.

 

Перш ніж приймати рішення, є кілька речей, які варто врахувати. Наприклад, існують лише певні частини, які ви можете оновити самостійно, і це, якщо ваш ноутбук дозволить вам то зробити. Крім того, оновлення деталей майже завжди призводить до втрати гарантії. Отже, що ви можете оновити у своєму ноутбуці і які ризики? Чи варто витрачати заощаджені кошти на оновлення?

 

Чи Ваш ноутбук взагалі можна оновити?

 

За досвідом роботи Zeto.ua, не все у вашому ноутбуці можна легко модернізувати. На відміну від настільного ПК, у ньому припаяно кілька частин, що означає, що їх не можна видалити. Потрібно з'ясувати, чи можна оновити ноутбук, або він складається із запаяних компонентів. Відповідь можна знайти, прочитавши оригінальний посібник виробника.

 

Якщо ви такого не маєте, спробуйте інструмент Crucial System Scanner. Запустіть його на вашому ноутбуці Windows або Macbook, і він буде сканувати вашу машину, щоб дізнатися, які частини вашого пристрою можна оновити. Ви також можете просто подивитись в Google. Шукайте "Як оновити матрицю в %model notebook%", замінивши %model notebook% на точний номер моделі вашого ноутбука. Якщо ви знаходите належне керівництво, йдіть на це. Якщо ви розумієте, що самостійно цього не зробите, краще звернутись до сервісного центру https://Zeto.ua/.

 

Ви також можете спробувати iFixit, один з кращих сайтів DIY для ремонту електроніки. Він має докладні посібники з ремонту, а також покрокові інструкції щодо відкриття ноутбуків і заміни деталей. Сподіваємося, що ваш ноутбук буде там.

 

Які деталі потрібно оновити?

 

Найбільш поширеними деталями для ноутбуків, які можна легко модернізувати, є модулі оперативної пам'яті, жорсткі диски, батареї та бездротові карти - припускаючи, що жодна з цих частин не буде припаяна.

 

З них модулі оперативної пам'яті і жорсткі диски є найпростішими для заміни і найбільш поширеними замінами які користувачі виконують самостійно. Справді, додавання додаткової оперативної пам'яті або встановлення твердотільного накопичувача (SSD) замість жорсткого диска (HDD) є одними з кращих оновлень для підвищення продуктивності ПК.

 

Що стосується акумулятора та бездротової карти, то вони не завжди оновлюються. Вам потрібно буде провести перше дослідження і перевірити, чи можна змінити їх на ноутбуці. Якщо так, то пошук сумісного акумулятора можливий тільки через одного виробника. Бездротові карти, однак, є простими картками mini-PCIe, які можна придбати на Amazon. Якщо ваш ноутбук старий, і ви хочете зробити його сумісним із стандартами бездротового зв'язку, то заміна картки mini-PCIe є одним із способів зробити це. В іншому випадку ви можете навіть отримати USB-адаптер Wi-Fi.


Переглядів: 5722
Поширень: 0

Останні новини