На Вінниччині відкриють новий кардіоцентр

Уряд розбудовує мережу кардіоцентів, де пацієнти з інфарктом та інсультом можуть отримати допомогу цілодобово в режимі 24/7.

Цього року новий кардіоцентр відкриють і у Могилів-Подільському, що на Вінниччині.

Могилів-Подільська окружна лікарня оснащена сучасним ангіографом.

Ангіограф було придбано у межах урядової програми з розширення мережі кардіоцентрів за умов співфінансування з місцевим бюджетом.

Це обладнання застосовується для діагностики та лікування патологій судин людського організму. За його допомогою лікарі можуть розпізнати зміни у судинах та провести лікування, зокрема, стентування, і врятувати людині життя.

Кардіоцентр працюватиме в режимі 24 години на добу, без вихідних. Кожна людина, яка потрапить до нього з гострим інфарктом міокарда, тобто потребуватиме термінової медичної допомоги, матиме безкоштовне обстеження та лікування, оскільки стенти та необхідні медичні матеріали закуповують державним коштом. Швидка діагностика та стентування знижує рівень смертності від інфаркту майже вчетверо.

"Наша мета – розбудувати мережу кардіоцентрів таким чином, щоб допомога була доступною на відстані не більше 70 км від пацієнта. Це життєво важливо, оскільки під час гострого інфаркту пацієнт потребує допомоги негайно, протягом 2-х годин" - зауважує Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.




Переглядів: 2934
Поширень: 1

Останні новини