За півроку до бюджетів Вінниччини перерахували майже півмільярда гривень єдиного податку

За перше півріччя звітного року місцеві громади Вінниччини отримали у своє розпорядження 498 мільйонів 718,6 тисячі гривень єдиного податку. За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського – це на 87 мільйонів 282,7 тисяч гривень або на 21,2 відсотка більше від прогнозованого.

Разом із тим, перерахована цьогоріч сума єдиного податку, перевищує надходження січня-червня 2017 року, на 104 мільйони 325,7 тисяч гривень або на 26,5 відсотків.

Із загальної суми сплаченого внесок громадян-підприємців наблизився до 65 відсотків і перевищив 323,9 млн грн. Сільгоспвиробники Вінниччини, що перебувають на 4-й групі єдиного податку, перерахували з початку року понад 116 млн грн. Інші юридичні особи-спрощенці сплатили майже 58,8 млн грн. 

Позитивна динаміка зі сплати єдиного податку спостерігається за усіма категоріями платників, що обрали спрощену систему оподаткування. На цьому наголошує Руслан Осмоловський та зауважує, що наразі цей податок у повному обсязі спрямовується суб’єктами господарської діяльності безпосередньо до місцевих бюджетів. Отож, перераховуючи єдиний податок, платники Вінниччини спрямовують кошти безпосередньо на розвиток та благоустрій своїх громад.



Переглядів: 2324
Поширень: 0

Останні новини